Άρθρο Localit 16 Μαρτίου, 2023

Παλαιό Φάληρο: Στα νοικοκυριά της πόλης επεκτείνεται το δίκτυο των καφέ κάδων

Ενημερωτική καμπάνια για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη 14/3, στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με αφορμή την επέκταση των καφέ κάδων στις γειτονιές της πόλης, προκειμένου και τα νοικοκυριά πλέον να έχουν πρόσβαση.

Η ανταπόκριση των δημοτών είναι θετική, όπως αναφέρει ο Δήμος, καθώς διαφαίνεται ότι οι πολίτες είναι ήδη γνώστες και  ευαισθητοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο στο θέμα των βιοαποβλήτων, αλλά γενικότερα στη σημασία της ανακύκλωσης και των θεμάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Ο κύκλος της ενημέρωσης είναι καθημερινός στις γειτονιές και αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με την διανομή ενημερωτικού υλικού και την παρουσίαση στους πολίτες σωστών πρακτικών διαχείρισης των διαφορετικών ρευμάτων ανακύκλωσης απορριμμάτων.

«Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι σήμερα πρωτοπόρος Πανελλαδικά στον τομέα της βιοανακύκλωσης καθώς εκτρέπει από την ταφή περισσότερο από το 4,5% του συνόλου των απορριμμάτων που παράγονται στην πόλη», όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι: «Το ποσοστό αυτό τον κατατάσσει στην πρώτη θέση μεταξύ των 67 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής σε ποιότητα και καθαρότητα του βιοανακυκλωσιμου υλικού και στη τρίτη θέση όσον αφορά τις ποσότητες που περισυλλέγονται, ενώ μέχρι το 2024 ο στόχος είναι το ποσοστό βιοανακύκλωσης να ξεπεράσει το 15%».

Το Πρόγραμμα ενημέρωσης υλοποιείται καθημερινά σε πλατείες της πόλης από τις 10:00 έως τις 13:00, και αύριο Παρασκευή θα διεξαχθεί στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας. Το Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας.

Κατά την διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών, διανέμεται δωρεάν φυτόχωμα από την κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Δεντροφύτευση στο πάρκο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας την Κυριακή 11/6

Δράση δεντροφύτευσης στην περιοχή του νέου Αμαρουσίου, διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ανάπτυξης…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει!» στον Δήμο Πετρούπολης

Δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Η Επιτροπή Πολιτών συμμετέχει στον συν-σχεδιασμό  της κλιματικά ουδέτερης και “έξυπνης” Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες…