Άρθρο Localit 03 Ιουνίου, 2022

Παιδιά του Δήμου Ωραιοκάστρου  προωθούν τη χρήση ποδηλάτου, ζωγραφίζοντας

Τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου αναδεικνύουν με ζωγραφιές και χειροτεχνίες νήπια από τον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Τα παιδιά από το 1ο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, το 3ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, το 1ο Νηπιαγωγείο Λητής και το 2ο Νηπιαγωγείο Πενταλόφου συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή κάλεσε τους μαθητές των Νηπιαγωγείων του Δήμου να ζωγραφίσουν ή να δημιουργήσουν ένα κολάζ με θέμα το ποδήλατο, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Τα παιδιά έκαναν εντυπωσιακές και πολύχρωμες χειροτεχνίες, που αναρτήθηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η αλλαγή συμπεριφοράς στις μετακινήσεις μας ξεκινάει από την πρώιμη εκπαίδευση. Το ποδήλατο είναι ελευθερία, ωφελεί στη σωματική και ψυχική μας υγεία και κάνει καλό στον πλανήτη μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου καλέσαμε τα παιδιά των Νηπιαγωγείων μας να αναδείξουν μέσα από ζωγραφιές και χειροτεχνίες τα οφέλη του ποδηλάτου. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους ανταποκρίθηκαν και έκαναν υπέροχες δημιουργίες που αξίζουν συγχαρητήρια για τον δημιουργικό τρόπο σκέψης και την ευαισθητοποίησή τους! Ως διοίκηση φροντίζουμε ο σχεδιασμός των υποδομών να αποτελεί ολοκληρωμένη προσέγγιση με στόχο την επίτευξη της βιώσιμης κινητικότητας στον Δήμο μας», αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου 2022, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι να εκτιμήσουμε τη μοναδικότητα, τη μακροζωία και την ποικιλομορφία του ποδηλάτου, το οποίο χρησιμοποιείται για περισσότερα από 200 χρόνια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα έως και το Δεκαπενταύγουστο το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας…

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Θάσο. Με το πρώτο φως της…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες,…