Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2015

Π. Κουρουμπλής: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου εξοφλούμε όλες τις οφειλές στους δήμους – Κατά 9 εκ. ευρώ αυξημένος ο προϋπολογισμός των δήμων για το 2016

ΚουρουμπλήςΤη δέσμευση ότι θα εκτελεστεί κανονικά ο προϋπολογισμός του 2015 για τους δήμους, επανέλαβε με σημερινές δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής. Ο υπουργός απαντώντας στις αιτιάσεις της ΚΕΔΕ για μείωση των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός για το 2016 δεν προβλέπει μειώσεις, αλλά αντίθετα αύξηση της τάξης των 9 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.
Ειδικότερα σε συνέντευξή του “στο Κόκκινο” υπογράμμισε ότι έχει ήδη υπογραφεί απόφαση για απόδοση στους δήμους 108 εκατ. ευρώ, την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου αναμένεται νέα απόφαση για απόδοση 230 εκατ. ευρώ ενώ στις 21 Δεκεμβρίου θα αποδοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή παρακρατηθέντα και ό,τι άλλο εκκρεμεί.
«Τα ποσά είναι δεσμευμένα από το Γενικό Λογιστήριο και θα πληρωθούν όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Κουρουμπλής και συμπλήρωσε, ότι τα χρήματα που οφείλονται για το 2015 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εκτελεστούν όλα κανονικά.
Επιπλέον ο υπουργός έκανε γνωστό ότι «αυτές τις ημέρες θα υπογραφούν αποφάσεις που θα δώσουν μικρή ανάσα αλλά ουσιαστική, σε δήμους που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Πρόκειται για ορεινούς δήμους και δήμους νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους.
Τέλος για το 2016 τόνισε ότι αυτά που ακούγονται για μείωση της επιχορήγησης των δήμων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και συμπλήρωσε πως σε σχέση με το 2015, το 2016 ο προϋπολογισμός προβλέπει μικρή αύξηση κατά 9 εκατ. ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ναυπακτίας: Με λαμπρότητα η 197η Επέτειος Απελευθέρωσης

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της…

Ρεπορτάζ 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γαλλικής Γερουσίας στην Αίγινα

Αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αίγινα, στο πλαίσιο διερεύνησης ζητημάτων σχετικά με τον…