Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2016

Π. Κουρουμπλής: Ανάγκη να επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη στην Αυτοδιοίκηση

%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%82«Αναπτύσσεται η χώρα ισόρροπα; Μπορεί να το ισχυριστεί κανείς ότι η Ήπειρος π.χ. και η Δυτική Ελλάδα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες ή είχαν τις ίδιες ευκαιρίες  για να πιάσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης με άλλες περιοχές; Μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι η πατρίδα έχει στις Περιφέρειες πολύ χαμηλότερο ποσοστό  ανάπτυξης σε σχέση με το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο Υπουργός ΕΣΔΑ Π. Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ.

Ο Π. Κουρουμπλής έκανε αναφορά και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος των δήμων της χώρας.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, 100 Δήμους που είναι σχεδόν θνησιγενείς ή δε μπορούν ν’ αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τα διάφορα προγράμματα».

Προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε την ανάγκη ορθολογικής κατανομής προγραμμάτων και κονδυλίων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τους ρυθμούς ανάπτυξης της κάθε περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…