Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2016

Π. Κουρουμπλής: Ανάγκη να επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη στην Αυτοδιοίκηση

%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%82«Αναπτύσσεται η χώρα ισόρροπα; Μπορεί να το ισχυριστεί κανείς ότι η Ήπειρος π.χ. και η Δυτική Ελλάδα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες ή είχαν τις ίδιες ευκαιρίες  για να πιάσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης με άλλες περιοχές; Μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι η πατρίδα έχει στις Περιφέρειες πολύ χαμηλότερο ποσοστό  ανάπτυξης σε σχέση με το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο Υπουργός ΕΣΔΑ Π. Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ.

Ο Π. Κουρουμπλής έκανε αναφορά και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος των δήμων της χώρας.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, 100 Δήμους που είναι σχεδόν θνησιγενείς ή δε μπορούν ν’ αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τα διάφορα προγράμματα».

Προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε την ανάγκη ορθολογικής κατανομής προγραμμάτων και κονδυλίων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τους ρυθμούς ανάπτυξης της κάθε περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…