Άρθρο Localit 04 Δεκεμβρίου, 2023

Ως καλή πρακτική αναγνωρίζεται η δράση «Η Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων

Ως καλή πρακτική στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αναγνωρίζει τη δράση «Η Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και το Τμήμα Καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για το λόγο αυτό η Λάρισα ήταν η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που παρουσιάστηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής, για την εφαρμογή του επιτυχημένου προγράμματος «Η πόλη που μαθαίνει» και του «Πανεπιστήμιου Πολιτών», σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με θέμα «Καινοτόμες πρακτικές στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, με τον πολίτη στο επίκεντρο».

Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν η υπουργός η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) Βασίλειος Έξαρχος.

“Η εκδήλωση απευθυνόταν σε στελέχη Δημόσιας Διοίκησης όλης της χώρας, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και διαδικτυακά, με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 400 άτομα, και η Λάρισα ήταν ο μόνος δήμος που κλήθηκε να παρουσιάσει την επιτυχημένη πρακτική της, η «Πόλη που μαθαίνει», αποσπώντας το χειροκρότημα όλων, για τη σύλληψη της ιδέας και την πορεία του εγχειρήματος”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρακτική εντάχθηκε στο αποθετήριο των Πρακτικών Καινοτομίας Δημόσιου Τομέα, του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που αναπτύσσεται εντός του Πληροφοριακού Συστήματος, με σκοπό τη συγκέντρωση και διαμοίραση της γνώσης των καλών πρακτικών καινοτομίας, που εφαρμόζουν φορείς του δημόσιου τομέα.

Την παρουσίαση του «Πανεπιστημίου Πολιτών της Λάρισας–Η πόλη που μαθαίνει», στην ημερίδα, έκανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων  Δημήτριος Δεληγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην όλη πορεία του εγχειρήματος, με ιδιαίτερη έμφαση, στην προσφορά του, σε περιόδους κρίσης.

Σημειώνεται ότι τι το 2015, η Λάρισα, ήταν η πρώτη ελληνική πόλη του δικτύου «Πόλεις που μαθαίνουν» (Learning Cities) της UNESCO, και το 2018 δημιούργησε το Πανεπιστήμιο των Πολιτών». Το 2020 κατέκτησε το βραβείο «Grundtvig» από την European Association for the Education of Adults – EAEA»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενεργειακή μετάβαση από τη Μινώα Ενεργειακή

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Από το 2015 που άρχισε το πρόγραμμα ενημερώσεων στα σχολεία και μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 26 Ιανουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ToNoWaste – Οι δράσεις που θα υλοποιήσει το Χαλάνδρι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος

Στη γενική συνέλευση του ευρωπαϊκού έργου ToNoWaste, που πραγματοποιήθηκε 15 – 17 Ιανουαρίου στην Αυστριακή…