Άρθρο Localit 20 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Δελφών

Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) του Δήμου Δελφών, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο φιλικών διαδρομών για όλους τους πολίτες εντός του οικιστικού ιστού.

Το Σ.Α.Π. ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, τους όρους και τις τεχνικές οδηγίες που καθορίστηκαν με τη σχετική απόφαση του Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553) και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου με το ποσό των 36.911,08 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Άξονας Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου», του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2022» της πρόσκλησης της Δράσης «Σχέδια αστικής προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)».

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών, καθώς και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται ένα δίκτυο φιλικών μετακινήσεων βασισμένες στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις. Το Σ.Α.Π. εστιάζει στην κίνηση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, όμως ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη συνολικά τους πεζούς, εξασφαλίζοντάς τους ανεμπόδιστη και ασφαλή κίνηση εντός του ιστού της πόλης.

Σημειώνεται πως περιοχή παρέμβασης αποτελεί ολόκληρη η περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δελφών.

«Οι παρεμβάσεις που προτείνονται, μέσω του Σ.Α.Π., για το σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου μας, έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της ανεμπόδιστης κίνησης και πρόσβασης όλων των πολιτών εντός του οικιστικού ιστού. Συνυπολογίζοντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), αλλά και τις κυκλοφοριακές μελέτες που σταδιακά εφαρμόζουμε, δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε, αφενός να διορθωθούν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της επαρχίας, αφετέρου να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον, φιλικό και προσβάσιμο σε όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη Δήμου Ρεθύμνης στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση»

Ο Δήμος Ρεθύμνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

Μέριμνα για την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14/6 τα σχολεία του Αγίου Δημητρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου και για τελευταία μέρα για φέτος,  όλα τα…