Άρθρο Localit 20 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Δελφών

Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) του Δήμου Δελφών, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο φιλικών διαδρομών για όλους τους πολίτες εντός του οικιστικού ιστού.

Το Σ.Α.Π. ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, τους όρους και τις τεχνικές οδηγίες που καθορίστηκαν με τη σχετική απόφαση του Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553) και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου με το ποσό των 36.911,08 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Άξονας Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου», του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2022» της πρόσκλησης της Δράσης «Σχέδια αστικής προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)».

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών, καθώς και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται ένα δίκτυο φιλικών μετακινήσεων βασισμένες στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις. Το Σ.Α.Π. εστιάζει στην κίνηση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, όμως ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη συνολικά τους πεζούς, εξασφαλίζοντάς τους ανεμπόδιστη και ασφαλή κίνηση εντός του ιστού της πόλης.

Σημειώνεται πως περιοχή παρέμβασης αποτελεί ολόκληρη η περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δελφών.

«Οι παρεμβάσεις που προτείνονται, μέσω του Σ.Α.Π., για το σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου μας, έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της ανεμπόδιστης κίνησης και πρόσβασης όλων των πολιτών εντός του οικιστικού ιστού. Συνυπολογίζοντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), αλλά και τις κυκλοφοριακές μελέτες που σταδιακά εφαρμόζουμε, δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε, αφενός να διορθωθούν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της επαρχίας, αφετέρου να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον, φιλικό και προσβάσιμο σε όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…