Άρθρο Localit 20 Ιουνίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η Τεχνική Έκθεση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών για το νέο κανονισμό πυροπροστασίας

Ολοκληρώθηκε η μελέτη της Τεχνικής Έκθεσης του δήμου Νεάπολης- Συκεών για τον νέο κανονισμό πυροπροστασίας.  Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, σύμφωνα με αυτήν υπάγονται στο νέο κανονισμό σύμφωνα με την αξιολόγηση οι 3 από τις 4 δημοτικές ενότητες οι οποίες βρίσκονται στην 2η κατηγορία μέσης επικινδυνότητας.

Πρόκειται για τις δημοτικές ενότητες Συκεών, Πεύκων και Αγίου Παύλου.

Η δημοτική ενότητα της Νεάπολης δεν υπάγεται, σύμφωνα με τα κριτήρια (κυρίως εξαιτίας της μη γειτνίασης με δασική έκταση), στον Κανονισμό Πυροπροστασίας.

Ειδικότερα όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών:

“Η κατηγοριοποίηση των οικισμών ως προς την επικινδυνότητά τους από άποψη κινδύνου πυρκαγιάς γίνεται έπειτα από αξιολόγηση αντικειμενικών χαρακτηριστικών παραμέτρων της περιοχής. Ειδικότερα, τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά- παράμετροι των οικισμών ή αλλιώς κριτήρια είναι δεκατέσσερα και χωρίζονται στις εξής έξι ομάδες:

  • τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής του οικισμού, τα οποία περιλαμβάνουν την τοπογραφία και τον προσανατολισμό,
  • οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής του οικισμού, οι οποίες εξετάζουν το κλίμα και τον μέσο ημερήσιο δείκτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς,
  • η κλίση,
  • η βλάστηση και η φυτική καύσιμη ύλη της περιοχής επιρροής του οικισμού, τα οποία εξετάζουν τη ζώνη βλάστησης, τη δασική καύσιμη ύλη και το κυρίαρχο είδος φυτών,
  • οι υποδομές και τα δίκτυα, οι οποίες περιλαμβάνουν την πρόσβαση στο οικισμό, την ύπαρξη σημείων υδροληψίας, την πυκνότητα του δομημένου περιβάλλοντος και την ύπαρξη δικτύων ηλεκτρισμού και αερίων καυσίμων,
  • η συχνότητα συμβάντων και οι εγγενείς κίνδυνοι, η οποία περιλαμβάνει την πυροπληκτότητα και την επικινδυνότητα του ακινήτου βάσει του π.δ 575/1980 (ΦΕΚ Α’ 157) «Περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων εις πυρκαγιάς περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων ως επικίνδυνων».

Με βάση τα ανωτέρω κριτήρια οι κατηγορίες είναι τέσσερις (χαμηλή, μέση, υψηλή και ιδιαίτερα υψηλή επικινδυνότητα)

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση και οι τρεις δημοτικές ενότητες (Συκεών, Πεύκων και Αγίου Παύλου) εντάσσονται στην 2η κατηγορία μέσης επικινδυνότητας.

Όλοι οι δημότες που πρόκειται να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Πυροπροστασίας κινήσεις και διαθέτουν ακίνητα εντός των οικιστικών συνόλων, μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του βαθμού.

Υπενθυμίζεται ότι η χρονική προθεσμία που ισχύει σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία για να προχωρήσουν στη δήλωση των ακινήτων τους οι πολίτες είναι η Παρασκευή 21 Ιουνίου”.

Στο site του Δήμου, οι πολίτες μπορούν να δουν τον χάρτη των Συκεών, των Πεύκων και του Αγίου Παύλου

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…