Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και αναβάθμιση του Παλαιού Σαπωνοποιείου Πλωμαρίου σε πολιτιστικό κέντρο

Ολοκληρώθηκε το έργο συντήρησης και αναβάθμισης του πολιτιστικού κέντρου του παλαιού Σαπωνοποιείου Πλωμαρίου και παραλήφθηκε από το δήμο Μυτιλήνης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και είχε συνολικό προϋπολογισμό 289.392,57 ευρώ.

Στόχος του έργου ήταν η πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης, μεταξύ των οποίων εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων, συντήρηση και χρωματισμό ξύλινων επιφανειών, επισκευής της στέγης, εγκατάσταση ειδικών μηχανισμών πρόσβασης ΑμεΑ καθώς και τη δημιουργία WC για ΑμεΑ. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στην ύδρευση και την αποχέτευση του κτιρίου και στα συστήματα ψύξης και θέρμανσης.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας κατά την παραλαβή του έργου εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε: «Το Πολύκεντρο είναι ένα κτίριο μοναδικής ομορφιάς, το οποίο με την ολοκλήρωσή του έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ξανά εκδηλώσεις και δράσεις, που θα προσελκύσουν επισκέπτες στην περιοχή. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργούσε το Μουσείο Σαπωνοποιίας με εξαιρετικά εκθέματα όπως εργαλεία παραγωγής, αρχεία αλλά και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, που με την ολοκλήρωση του έργου θα μπορέσει να είναι επισκέψιμο ξανά τη φετινή τουριστική σεζόν».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Κάλεσμα στους πολίτες για αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους

Στην αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους μέχρι την 30η Απριλίου 2024, καλούνται οι πολίτες…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά νωρίτερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στις περιφέρειες της Κρήτης, Βορείου και…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Εορδαίας: Οριστική παραλαβή δύο δομών για ΑμεΑ

Στην οριστική παραλαβή της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας…