Άρθρο Localit 08 Απριλίου, 2016

Ολλανδία: Το “όχι” στο δημοψήφισμα προκαλεί προβλήματα στην ΕΕ και ενισχύει το Brexit

Ολανδία ΕΕΑπέρριψαν οι Ολλανδοί ψηφοφόροι εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας σε ποσοστό σχεδόν διπλάσιο έναντι αυτών που ψήφισαν υπέρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το αποτέλεσμα αυτό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις Βρυξέλλες και να ενισχύσει όσους Βρετανούς κάνουν εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα της Ολλανδίας ξεπέρασε το 30% που απαιτείται για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να σεβαστεί το αποτέλεσμά του.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte, ο οποίος είχε ταχθεί την τελευταία στιγμή επιφυλακτικά υπέρ της συμφωνίας, παραδέχθηκε πως η Ολλανδία δεν θα μπορέσει να επικυρώσει αυτομάτως την εμπορική συμφωνία, κάτι που ενδεχομένως ανοίγει τον δρόμο για πολύμηνες, δύσκολες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για μια νέα συμφωνία.

Συνολικά, το 61% των Ολλανδών ψηφοφόρων τάχθηκαν κατά της συμφωνίας, ενώ υπέρ ψήφισε μόνο το 38%.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Εκτός Συνόρων 12 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 18 αθλητές ο Δήμος Ήλιδας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χουαλιέν…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…