Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2014

Οι έξυπνες πόλεις στο επίκεντρο του 8ου INPUT

INPUT 2014Με τίτλο Smart City: Προοπτικές για την Ενέργεια, τις Μεταφορές και τη Βιωσιμότητα των πόλεων, διεξάγεται από χθες Τετάρτη 4 και έως αύριο Παρασκευή 6 Ιουνίου στη Νάπολη, το 8ο διεθνές συνέδριο για την Καινοτομία στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία (INPUT).

Το συνέδριο, που φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της πόλης, θα εξετάσει  τα πρότυπα, τις τεχνικές και τα εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για την  υποστήριξη των διαδικασιών σχεδιασμού,  θα επικεντρώσει την προσοχή του σε μελέτες,  και  θα δώσει επίσης έμφαση σε ζητήματα που σχετίζονται με τη δημοκρατία, την αποτελεσματικότητα, τη βιωσιμότητα και την ισότητα στην καινοτομία.

Στοχεύει στην διερεύνηση της νέας αστικής διάστασης στον τομέα των αστικών επιστημών, και της σχέσης μεταξύ τεχνολογικής καινοτομίας και πολεοδομίας. Οι  συμμετέχοντες θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους, σχετικά με τις καινοτόμες εμπειρίες τόσο σε γενικό πλαίσιο όσο και υπό το φως των διατομεακών τεχνολογιών.

Οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως πως είναι δυνατόν μια πόλη να γίνει έξυπνη, ποιοι παράγοντες διαδραματίζουν ρόλο στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου,  πως μπορεί να δοθεί ώθηση στην αστική ευφυΐα  κα,   υιοθετώντας μια νέα προσέγγιση στη  μελέτη των πόλεων, και  διερευνώντας  νέους τρόπους, αστικού σχεδιασμού, με στόχο την  προώθηση της  βιώσιμης ανάπτυξης  τους.

Το φετινό θέμα του συνεδρίου, φαίνεται να καταδεικνύει τη νέα διάσταση στην οποία πρέπει να στοχεύει μια πόλη για να είναι έξυπνη.

Πληροφορίες:  http://www.input2014.it/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…