Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2014

Οι έξυπνες πόλεις στο επίκεντρο του 8ου INPUT

INPUT 2014Με τίτλο Smart City: Προοπτικές για την Ενέργεια, τις Μεταφορές και τη Βιωσιμότητα των πόλεων, διεξάγεται από χθες Τετάρτη 4 και έως αύριο Παρασκευή 6 Ιουνίου στη Νάπολη, το 8ο διεθνές συνέδριο για την Καινοτομία στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία (INPUT).

Το συνέδριο, που φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της πόλης, θα εξετάσει  τα πρότυπα, τις τεχνικές και τα εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για την  υποστήριξη των διαδικασιών σχεδιασμού,  θα επικεντρώσει την προσοχή του σε μελέτες,  και  θα δώσει επίσης έμφαση σε ζητήματα που σχετίζονται με τη δημοκρατία, την αποτελεσματικότητα, τη βιωσιμότητα και την ισότητα στην καινοτομία.

Στοχεύει στην διερεύνηση της νέας αστικής διάστασης στον τομέα των αστικών επιστημών, και της σχέσης μεταξύ τεχνολογικής καινοτομίας και πολεοδομίας. Οι  συμμετέχοντες θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους, σχετικά με τις καινοτόμες εμπειρίες τόσο σε γενικό πλαίσιο όσο και υπό το φως των διατομεακών τεχνολογιών.

Οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως πως είναι δυνατόν μια πόλη να γίνει έξυπνη, ποιοι παράγοντες διαδραματίζουν ρόλο στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου,  πως μπορεί να δοθεί ώθηση στην αστική ευφυΐα  κα,   υιοθετώντας μια νέα προσέγγιση στη  μελέτη των πόλεων, και  διερευνώντας  νέους τρόπους, αστικού σχεδιασμού, με στόχο την  προώθηση της  βιώσιμης ανάπτυξης  τους.

Το φετινό θέμα του συνεδρίου, φαίνεται να καταδεικνύει τη νέα διάσταση στην οποία πρέπει να στοχεύει μια πόλη για να είναι έξυπνη.

Πληροφορίες:  http://www.input2014.it/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Μητσοτάκης: Ειλικρινή συγνώμη προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν – Θα αποδοθούν ευθύνες

«Προσωπική και ειλικρινή  συγγνώμη»  προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό ζήτησε ο πρωθυπουργός…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτήριο της περιφέρειας Αττικής από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο της Συγγρού

Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Συγγρού 15-17 από την ισχυρή…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλειστά πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού

Κλειστά παραμένουν αυτήν την ώρα, σε ένα μεγάλο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης,…