Άρθρο Localit 03 Ιουνίου, 2015

Οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών αρχών χαιρετίζουν το νέο θεματολόγιο της ΕΕ για τη μετανάστευση

markkulaΩς βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, χαρακτήρισε τις προτάσεις της Κομισιόν για τη μετανάστευση στις οποία συγκαταλέγονται τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τα επόμενα έτη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών  Markku Markkula,

«Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και των επιπτώσεών της στις περιφέρειες και τις πόλεις της Ευρώπης, ιδίως στις παραμεθόριες κοινότητες, γι αυτό και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει αυτά τα σχέδια. Ενόψει της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο του Ιουνίου, καλούμε τους ηγέτες της ΕΕ να ενεργήσουν ταχέως και να ανταποκριθούν προτείνοντας ολοκληρωμένες λύσεις για όλες τις βαθμίδες διακυβέρνησης στο πλαίσιο μιας πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Πρόεδρος Markkula .

Οι αυτοδιοικητικές αρχές της Ευρώπης θα παρουσιάσουν τις συστάσεις τους εντός του τρέχοντος έτους σε γνωμοδότηση της ΕτΠ που συντάσσει ο κ. François Decoster (FR/ALDE), πρόεδρος της επιτροπής «Ιθαγένεια, διακυβέρνηση, θεσμικές και εξωτερικές υποθέσεις» (CIVEX), καθώς και σε ψήφισμα που θα υιοθετηθεί στη σύνοδο ολομέλειας του Ιουνίου. Ο κ. Decoster, δήμαρχος Saint-Omer και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Nord-Pas-de-Calais, υπενθύμισε τα εξής: «Η ΕτΠ έχει εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις τη στήριξή της για την αποτελεσματική εφαρμογή των αρχών της αλληλεγγύης και του επιμερισμού των ευθυνών. Ελπίζουμε ότι το ευρωπαϊκό θεματολόγιο για τη μετανάστευση θα εξελιχτεί σε σημείο αναφοράς για τη θέσπιση και την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών μετανάστευσης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …