Άρθρο Localit 11 Ιουνίου, 2021

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Τρικάλων στη συνάντηση Δ. Παπαστεργίου με ΣΘΕΒ

Τις αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται στον νομό Τρικάλων, στη δυτική, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία, συζήτησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ).
Η συζήτηση αφορούσε στην ενίσχυση της συνεργασίας του Συνδέσμου με τον Δήμο Τρικκαίων, για τη βελτίωση και προώθηση κοινών δράσεων σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαστεργίου έθεσε δύο δεδομένα για τη νέα εικόνα που διαμορφώνεται στον Δήμο Τρικκαίων:
1. Την ανάπτυξη των νέων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων
2. Τον Ε 65
Για τα ΓΠΣ ο Δήμαρχος Τρικκαίων σημείωσε την ανάγκη να διαμορφωθεί το πλαίσιο και η κατεύθυνση υλοποίησής τους, ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των Δήμων. Ειδικά για τον Δήμο Τρικκαίων, αναφέρθηκε στην προσπάθεια υλοποίησης πλαισίων για βιομηχανική ζώνη, ανεξαρτήτως του χώρου εγκατάστασής της.
Αυτή τη βιομηχανική ζώνη ο κ. Παπαστεργίου τη συνέδεσε άμεσα με την αναμενόμενη ολοκλήρωση και του βορείου τμήματος του Ε65, γεγονός που καθιστά την περιοχή του Δήμου Τρικκαίων, κόμβο για μεταφορές και επενδύσεις.
Επίσης, υπενθύμισε την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων, για την υλοποίηση αναπτυξιακού οργανισμού για τη δυτική Θεσσαλία στο πλαίσιο ανάπτυξης ολόκληρης της περιφέρειας.
Και στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε λόγο για τα θέματα γραφειοκρατίας, που θα πρέπει να επιλυθούν, για τη δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας, αλλά και για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλλης έκανε λόγο για δράσεις που προωθεί ο ΣΘΕΒ, όπως συζητήσεις και παρεμβάσεις ενημέρωσης για τη απολιγνιτοποίηση, αλλά και γενικότερες δράσεις που υλοποιούνται από τον Σύνδεσμο, σε επίπεδο προγραμμάτων.
Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του θεσσαλικού συνδέσμου, για τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων: Ψηφιακό Ασκληπιείο, Ιαματικός Πόρος Ριζώματος, ανάπλαση λόφου Προφήτη Ηλία σε συνδυασμό με το Διαχρονικό Μουσείο, πλην των μεγάλων έργων ανάπλασης (Ληθαίος, οδός Καρδίτσης, Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών, ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης κ.α.).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την ενίσχυση 70 νέων επενδυτικών σχεδίων, συνολικού κόστους 65,8 εκ. ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης

Ο  περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα αποφάσεις έγκρισης ενισχύσεων για την υλοποίηση νέων επενδυτικών…

Με μια ματιά 16 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πλατανιά: Έργα ανάπλασης συγχρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο

Την ένταξη και συγχρηματοδότηση, από το «Πράσινο Ταμείο» και ίδιους πόρους, του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων…

Με μια ματιά 16 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού: Ραντεβού στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 24 Ιουνίου

Πιστό στο ραντεβού του εδώ και 27 χρόνια, ξεκινά και αυτό το καλοκαίρι το Φεστιβάλ…