Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2018

Οδικά έργα ύψους 34,5 εκ. ευρώ ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο το μεγαλύτερο έργο οδικής ασφάλειας στην Κρήτη και αφορά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη, ύψους 34, 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ολοκληρωμένο έργο παρέμβασης και αποκατάστασης σε 452 σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλο το νησί. Το σύνολο του έργου θα εκτελεστεί, με μία ενιαία εργολαβία και ως μεγάλο έργο, λόγω της σημασίας που δίνει στην οδική ασφάλεια η περιφέρεια Κρήτης.

«Εκτιμούμε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα έχουμε και ανάδοχο στο έργο. Έγινε μια σημαντική δουλειά από τις υπηρεσίες μας και συμπληρώθηκαν και τα κομμάτια που έλειπαν έτσι ώστε να είναι ένα ολοκληρωμένο έργο. Περιμένουμε λοιπόν να ξεκινήσει το νέο χρόνο για όλη την Κρήτη και να καλύψει τα 452 προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου» τόνισε ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης.
Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του προγράμματος περιλαμβάνονται έργα όπως η  αναμόρφωση του δρόμου από τη Μεσσαρά έως την Αγία Γαλήνη με 2,6 εκατ. ευρώ. Το τμήμα Πιλαλήματα – Σητεία που θα ενταχθεί το πρώτο τμήμα μέχρι το τέλος του έτους με μια μικρή τροποποίηση της μελέτης και με προϋπολογισμό 7,5 εκατ. ευρώ. Η ένταξη στο Ρέθυμνο για το τμήμα του δρόμου Αγίου Βασιλείου που αποτελεί πάγιο αίτημα και για το οποίο υπάρχουν πλέον μελέτες.
«Σημαντικά οδικά έργα για την Κρήτη βρίσκονται σε φάση δημοπρατήσεων.  Μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι το 2019 τα έργα αυτά θα είναι σε εξέλιξη» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, εξηγώντας πως οι διαδικασίες των δημοπρατήσεων απαιτούν έξι έως οκτώ μήνες και μπορούν να ξεκινήσουν το νέο έτος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ3 : Δήμοι υπό πίεση- Ζητείται άμεση οικονομική ενίσχυση χωρίς νέα βάρη στους πολίτες

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», στους δημοσιογράφους Όλγα Ψαρίδου και Ίων Τσώχο, παραχώρησε την…

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…