Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2020

ΟΑΕΔ: Διεύρυνση και ενίσχυση προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας από 55 έως 67 ετών

Τη σημαντική αύξηση προσφερόμενων θέσεων εργασίας, τη διεύρυνση των δικαιούχων και την αύξηση της επιδότησης του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας από 55 έως 67 ετών, ενέκρινε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο της στήριξης των μακροχρόνια ανέργων σε αυτήν τη κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, καθώς και της συνεχούς αξιολόγησης των προγραμμάτων απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η τροποποίηση περιλαμβάνει τις εξής κύριες αλλαγές για την άμεση ενίσχυση και τη βελτίωση του προγράμματος, που είχε καταγράψει μόνο 1.200 προσλήψεις σε 2,5 χρόνια:

– Επαναφορά 5.000 νέων θέσεων, που είχαν αφαιρεθεί το 2018, επιπλέον των 3.700 κενών θέσεων, για συνολική προσφορά 8.300 νέων θέσεων εργασίας.

– Επέκταση των δικαιούχων με την προσθήκη όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καθώς και όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων δήμων και Περιφερειών που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

– Αύξηση της επιδότησης από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαίως. Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια επανένταξης στην αγορά εργασίας και παραμένουν άνεργοι για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα. Ενώ το 48% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών), περισσότεροι από τα 2/3 των ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, είναι μακροχρόνια άνεργοι. Συνολικά, το 28% των μακροχρόνια ανέργων είναι ηλικίας 55-67 ετών. «Σκοπός των βελτιώσεων είναι να στηριχτεί αυτή η ευάλωτη ομάδα του εργατικού δυναμικού, μέσω αυξημένου αριθμού προσλήψεων, στο αμέσως επόμενο διάστημα εφαρμογής του ενισχυμένου προγράμματος» επισημαίνει ο ΟΑΕΔ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ναυπακτίας: Με λαμπρότητα η 197η Επέτειος Απελευθέρωσης

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της…

Ρεπορτάζ 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γαλλικής Γερουσίας στην Αίγινα

Αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αίγινα, στο πλαίσιο διερεύνησης ζητημάτων σχετικά με τον…