Άρθρο Localit 13 Ιανουαρίου, 2021

Ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας διαψεύδει δημοσιεύματα «για μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού σε μινκ»

Ως «απολύτως ανακριβή» χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «μεταλλαγμένα στελέχη του ιού από μινκ σε κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας», ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Δημήτρης Θάνος, τον διαβεβαίωσε ότι «οι αναφορές ορισμένων ΜΜΕ είναι απολύτως ανακριβείς και δεν εκφράζουν την επιστημονική αλήθεια, ούτε φυσικά και τον ίδιο που φέρεται ότι τις δηλώνει» και ότι «έχει ζητήσει την απόσυρση των φερόμενων ως δηλώσεών του».

Πρόσθεσε ακόμη ότι τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ που παρακολουθούν στενά τις φάρμες των παραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας σημειώνουν ότι «δεν υφίσταται θέμα με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού στα μινκ και στους κατοίκους της περιοχής».

Ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες, τους εκτροφείς και τις φάρμες των γουνοφόρων ζώων», εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…