Άρθρο Localit 15 Ιουνίου, 2014

Ο Π. Τόμσεν «ξαναχτυπά»: Αν δε θέλετε νέα μέτρα υλοποιήστε της μεταρρυθμίσεις

tomsenΟ επικεφαλής του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κάνει και πάλι την εμφάνισή του με συνέντευξη στην Εφημερίδα  Έθνος, όπου επισημαίνει ότι «μόνο με πρόοδο στον εκσυχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών, όπως με την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές…»

Στη συνέχεια τονίζει ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται και πως υπάρχει φως στην άκρη του μεγάλου τούνελ.

Ο Π. Τόμσεν, κάνει αναφορά στη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επισημαίνει συγκεκριμένους τομείς όπου απαιτούνται μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών η απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, η μετατροπή της αδειοδότησης των επενδύσεων και η άρση των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.

Αναφορικά με τις αιτίες που δεν έχουν επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο Π. Τόμσεν εκτιμά πως οφείλεται στην πολιτική αναταραχή 2011 – 2012 και κυρίως στην  «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης».

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα επικριτικό προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα «σχέδιά» του για την Ελλάδα είναι δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το ΔΝΤ όσο και η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ οφείλουν μια συγγνώμη στη χώρα μας για τις άστοχες κινήσεις τους.

«

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπ. Σπυρίδων: Ο συντονισμός και οι συνέργειες των φορέων της Αυτοδιοίκησης, θα συμβάλλουν στην εξάλειψη των αδυναμιών παραγωγής έργου

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα: «Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από…

Ρεπορτάζ 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Οικόπεδο και τεχνογνωσία για τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ παραχωρεί ο Δήμος

Οικόπεδο δύο στρεμμάτων για τη δημιουργία μόνιμης στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ, για όλο τον Νομό…

Ρεπορτάζ 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Υπαίθρια έκθεση με έργα από τον πόλεμο τη Ναζιστική κατοχή, τις εκτελέσεις και την πείνα στην πλατεία Ελευθερίας

Μια υπαίθρια έκθεση μέσα από την οποία αναδεικνύονται εικόνες και μνήμες από τη Ναζιστική κατοχή,…