Άρθρο Localit 15 Ιουνίου, 2014

Ο Π. Τόμσεν «ξαναχτυπά»: Αν δε θέλετε νέα μέτρα υλοποιήστε της μεταρρυθμίσεις

tomsenΟ επικεφαλής του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κάνει και πάλι την εμφάνισή του με συνέντευξη στην Εφημερίδα  Έθνος, όπου επισημαίνει ότι «μόνο με πρόοδο στον εκσυχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών, όπως με την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές…»

Στη συνέχεια τονίζει ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται και πως υπάρχει φως στην άκρη του μεγάλου τούνελ.

Ο Π. Τόμσεν, κάνει αναφορά στη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επισημαίνει συγκεκριμένους τομείς όπου απαιτούνται μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών η απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, η μετατροπή της αδειοδότησης των επενδύσεων και η άρση των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.

Αναφορικά με τις αιτίες που δεν έχουν επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο Π. Τόμσεν εκτιμά πως οφείλεται στην πολιτική αναταραχή 2011 – 2012 και κυρίως στην  «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης».

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα επικριτικό προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα «σχέδιά» του για την Ελλάδα είναι δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το ΔΝΤ όσο και η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ οφείλουν μια συγγνώμη στη χώρα μας για τις άστοχες κινήσεις τους.

«

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…