Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2019

Ο γγ του ΟΗΕ στέλνει ειδικό επιτετραμμένο στη Βολιβία

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να στείλει ειδικό επιτετραμμένο στη Βολιβία, εν μέσω της κρίσης στη χώρα της Νότιας Αμερικής, γνωστοποίησε εκπρόσωπός του. 

«Ο γγ ζήτησε από τον κ. Ζαν Αρνό να συζητήσει, ως προσωπικός του απεσταλμένος, με όλους τους παράγοντες στη Βολιβία και να προσφέρει την υποστήριξη του ΟΗΕ στις προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης διαφανών, αξιόπιστων εκλογών χωρίς αποκλεισμούς», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, στη Νέα Υόρκη.

Ο Αρνό- ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει ειδικός επιτετραμμένος του γγ του ΟΗΕ για την Κολομβία, τη Γεωργία και το Αφγανιστάν- βρισκόταν χθες καθ’ οδόν προς τη Λα Πας. Ο Γκουτέρες συνεχίζει να είναι «βαθιά ανήσυχος για τις εξελίξεις» στη χώρα και «επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους τους Βολιβιανούς να απόσχουν από τη βία και να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», συμπλήρωσε ο Ντουζαρίκ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…