Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2019

Ο γγ του ΟΗΕ στέλνει ειδικό επιτετραμμένο στη Βολιβία

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να στείλει ειδικό επιτετραμμένο στη Βολιβία, εν μέσω της κρίσης στη χώρα της Νότιας Αμερικής, γνωστοποίησε εκπρόσωπός του. 

«Ο γγ ζήτησε από τον κ. Ζαν Αρνό να συζητήσει, ως προσωπικός του απεσταλμένος, με όλους τους παράγοντες στη Βολιβία και να προσφέρει την υποστήριξη του ΟΗΕ στις προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης διαφανών, αξιόπιστων εκλογών χωρίς αποκλεισμούς», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, στη Νέα Υόρκη.

Ο Αρνό- ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει ειδικός επιτετραμμένος του γγ του ΟΗΕ για την Κολομβία, τη Γεωργία και το Αφγανιστάν- βρισκόταν χθες καθ’ οδόν προς τη Λα Πας. Ο Γκουτέρες συνεχίζει να είναι «βαθιά ανήσυχος για τις εξελίξεις» στη χώρα και «επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους τους Βολιβιανούς να απόσχουν από τη βία και να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», συμπλήρωσε ο Ντουζαρίκ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…