Άρθρο Localit 04 Ιουνίου, 2017

Ο Μακρόν υπογραμμίζει σε επικοινωνία του με τη Μέι «τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε στη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι «τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας» στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα το μεσημέρι, την επομένη της επίθεσης στο Λονδίνο, ενώ στο Παρίσι ο πύργος του Άιφελ θα σβήσει συμβολικά απόψε τα φώτα του αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα.

Ο Μακρόν και η Μέι, οι οποίοι συνομίλησαν στα αγγλικά, «αναφέρθηκαν στην κατάσταση των θυμάτων και στα πρώτα στοιχεία της έρευνας» και η Μέι δεσμεύθηκε, όπως αναφέρει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «να δώσει όλες τις πληροφορίες» για τους Γάλλους που έπεσαν θύματα της επίθεσης.

Ο Μακρόν «υπενθύμισε ιδιαίτερα τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Υπενθύμισε επίσης «τη σημασία του αγώνα κατά της μετάδοσης μηνυμάτων τρομοκρατικής προπαγάνδας μέσω των κοινωνικών δικτύων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων.

Εξάλλου η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως απόψε, 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), τα φώτα του πύργου θα σβήσουν σε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…