Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2019

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύσεις

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορευτούν όλα τα υγρά αναπλήρωσης με γεύσεις για ηλεκτρονικά τσιγάρα -εκτός από τα μεντόλ και καπνού- προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή πνευμονική ασθένεια, που σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησε στον θάνατο και αποδίδεται στο άτμισμα.

Ο Κουόμο είπε ότι το άτμισμα είναι επικίνδυνο και ανησυχεί ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις φρούτων ή γλυκών οδηγούν τους νέους στην εξάρτηση από τη νικοτίνη.

“Προφανώς αυτά στόχευαν τους νέους και ήταν πολύ επιτυχημένα στον στόχο τους”, είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μανχάταν.

Σχεδόν 400 άνθρωποι σε όλες τις ΗΠΑ έχουν ασθενήσει από μια μυστηριώδη πνευμονική νόσο που ενδέχεται να σχετίζεται με το άτμισμα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Έξι από τους ασθενείς πέθαναν.

Οι ειδικοί προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν τι προκαλεί την ασθένεια. Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να μην αγοράζει προϊόντα ατμίσματος στον δρόμο και να μην χρησιμοποιεί ουσίες που περιέχουν μαριχουάνα.

Η Νέα Υόρκη είναι η δεύτερη Πολιτεία που υιοθετεί μια τέοια απαγόρευση. Είχε προηγηθεί το Μίσιγκαν, στις αρχές του μήνα. Την Τετάρτη, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει από τα ράφια όλα τα προϊόντα με γεύσεις.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Νέα Υόρκη απαγορεύονται σε νέους κάτω των 18 ετών και αυτό το ηλικιακό όριο θα αυξηθεί στα 21 από τον Νοέμβριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες «έξυπνες» διαβάσεις για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με την εγκατάσταση νέων «έξυπνων»…