Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2018

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν ελπίζει να επιστρέψει στο Βέλγιο για να ζήσει εκεί

Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να επιστρέψει στο Βέλγιο για να ζήσει εκεί όταν ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες στη Γερμανία, όπου χθες αποφυλακίστηκε με εγγύηση.

“Επιθυμία μου είναι να επιστρέψω στο Βέλγιο. Αλλά μόνο μετά το τέλος των διαδικασιών εδώ στη Γερμανία, όχι πριν”, είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

“Στα σχέδιά μου είναι φυσικά να παραμείνω στο Βερολίνο. Αυτός θα είναι ο τόπος κατοικίας μου μέχρι το πέρας της διαδικασίας”, πρόσθεσε. Ερωτηθείς πού θα καταλύσει στο Βερολίνο εκείνος απάντησε γελώντας: “Η αστυνομία γνωρίζει”.

Ο Πουτζντεμόν απελευθερώθηκε χθες από τη γερμανική φυλακή όπου κρατούνταν έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου του βόρειου κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ.

Την Πέμπτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης, όπως ζητεί η Μαδρίτη, αλλά έκρινε ότι η έκδοσή του είναι πιθανή βάσει της κατηγορίας περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Ο Πουτζντεμόν είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα έπειτα από την έκδοση ισπανικού εντάλματος σύλληψης κατά την είσοδό του στη Γερμανία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…