Άρθρο Localit 08 Μαΐου, 2019

Ο Γ. Μπρούλιας νέος δήμαρχος της Αθήνας

Με 18 ψήφους από τα μέλη – δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καμίνη, εξελέγη πριν λίγη ώρα νέος δήμαρχος της Αθήνας, ο Γιώργος Μπρούλιας.

Ο κ. Μπρούλιας που μέχρι σήμερα ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας, θα είναι ο «μεταβατικός» δήμαρχος της πρωτεύουσας και θα παραδώσει την 1η Σεπτεμβρίου το δήμο στον εκλεγέντα από τις εκλογές της 26ης Μαίου.

Ο κ. Μπρούλιας εξελέγη στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα όπως ορίζει ο νόμος και υπερίσχυσε του νυν προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη που είχε θέσει επίσης υποψηφιότητα και έλαβε επτά ψήφους.

Στη ψηφοφορία υπήρξε και ένα άκυρο.

Η εκλογή νέου δημάρχου δρομολογήθηκε μετά την παραίτηση την περασμένη βδομάδα του Γιώργου Καμίνη. Ο κ. Καμίνης παραιτήθηκε, όπως ορίζει ο νόμος προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…