Άρθρο Localit 16 Μαΐου, 2016

Ο φετινός Απρίλιος, ο πιο ζεστός στα μετεωρολογικά χρονικά, σύμφωνα με τη NASA

θερμόμετροΟ Απρίλιος του 2016 υπήρξε ο θερμότερος Απρίλιος στη μετεωρολογική ιστορία των τελευταίων περίπου 130 ετών, όπως αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο έβδομος μήνας στη σειρά που ήταν κατά τουλάχιστον 1% πιο ζεστός από τον μέσο όρο της περιόδου 1951-1980, η οποία χρησιμοποιείται ως περίοδος αναφοράς από τη NASA.

Η εξέλιξη αυτή προδιαγράφει ότι σχεδόν σίγουρα το 2016 θα αποδειχθεί το πιο θερμό έτος στα χρονικά, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ».

Σύμφωνα με τη NASA, η παγκόσμια θερμοκρασία, σε ξηρά και θάλασσα, φέτος τον Απρίλιο ήταν 1,11 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία μηνός Απριλίου κατά την περίοδο αναφοράς 1951-1980.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2010, όταν τότε ο Απρίλιος ήταν κατά 0,87 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο των ετών 1951-1980. Μία βασική αιτία για τη φετινή άνοδο της θερμοκρασίας είναι το έντονο φαινόμενο Ελ Νίνιο, που απελευθερώνει μεγάλη θερμότητα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…