Άρθρο Localit 12 Μαΐου, 2022

Ο εθελοντισμός αναπτύσσει δυναμική στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Στη στελέχωση του Γραφείου Εθελοντισμού, προχωρά ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,  που απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, να αγκαλιάσουν τον συνάνθρωπο και τον εθελοντισμό.

Το Γραφείο Εθελοντισμού λειτουργεί ως δομή στήριξης και στρατηγικός κόμβος συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Δήμο, προς όφελος των κατοίκων του, όπως επισημαίνεται.

Παράλληλα προαναγγέλλεται η δημιουργία ανοικτού Μητρώου εθελοντών, που θα  προέλθει μετά την παρούσα δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους Δημότες, ενώ παράλληλα θα καταγράψει τις εθελοντικές και μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που εδρεύουν ή λειτουργούν στο Δήμο .

Με σύνθημα  λοιπόν “Αγκάλιασε τον Συνάνθρωπο – Αγκάλιασε τον Εθελοντισμό”, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Μ. Βαμποράκη, καλεί τους πολίτες , να βρουν μια ή περισσότερες από τις δράσεις που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντα τους, στην προσωπικότητα και το πρόγραμμά τους:

Κοινωνικές Υπηρεσίες

Συλλογή, μεταφορά, τακτοποίηση, δεματοποίηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, συλλογή ρούχων, παιχνιδιών, βιβλίων, φαρμάκων για ευπαθείς οικογένειες και ιδρύματα – Εθελοντής Γείτονας.

Υποστήριξη Ηλικιωμένων – Α.μΕ.Α.

Ψώνια, διεκπεραίωση διαδικασιών σε υπηρεσίες, συνοδεία, παρέα, διάβασμα, παρακολούθηση ταινίας, παιχνίδια, θεατρική παράσταση, μουσική.

Πράσινο

Δενδροφύτευση, φροντίδα πάρκων, παρτεριών, νησίδων, περιφρούρηση – φύλαξη – επιτήρηση παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, πότισμα, εξωραϊσμός, αναβάθμιση χώρων, καθαρισμός.

Ανακύκλωση

Συλλογή ανακυκλώσιμων ειδών, συνεργασία με σχολεία – αισθητική παρέμβαση με ανακυκλώσιμα υλικά.

Πολιτισμός

Υποστήριξη βιβλιοθήκης, βοηθητική υποστήριξη σε εκδηλώσεις, διαλέξεις – Εκμάθηση χορού, γυμναστικής, δημιουργία χορωδίας, καλλιτεχνικά – εικαστικά. Συμμετοχή εθελοντών σε όλες τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης αλλά και πολιτισμού, που θα διοργανώνονται και θα υλοποιούνται από την Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Αθλητισμός

Παιδεία

Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενισχυτική διδασκαλία, ξένες γλώσσες σε ενήλικες.

Απασχόληση – Ανεργία

Ομάδες Υγείας

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών (συνεργασία με Ερυθρό Σταυρό), ιατροκοινωνικές δράσεις, αιμοδοσία, ιατροί εθελοντές, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, διαγνωστικά κέντρα, δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Νέας Γενιάς

Ευαισθητοποίηση των εφήβων και των νέων της πόλης μας, για συμμετοχή  σε όλες τις κοινωνικές και πολιτισμικές δράσεις.

Διαδικασία Συμμετοχής στον Εθελοντισμό του Δήμου Μαρκοπούλου:

Συμπλήρωση τη φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αποστολή της στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) voithiastospiti.mark@gmail.com ή grammateia.koinypiresias@gmail.com

Θα ακολουθήσει  επικοινωνία  για μια κατ’ ιδίαν ατομική συνάντηση και συνέντευξη, ώστε να γνωρίσει ο/η ενδιαφερόμενος/η, το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να προσφέρει και τους επικεφαλής των ομάδων και να ενημερωθεί  γύρω από την εθελοντική δράση.

Όλοι οι εθελοντές με ενεργό δράση θα επιβραβεύονται για την προσφορά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας: 22990-20174 και 22990-20175.

Μπορείς να ενημερώνεσαι για τον Εθελοντισμό στον Δήμο Μαρκοπούλου, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα και στο Twitter του Δήμου, που θα ανανεώνονται συνεχώς με περισσότερες και νεότερες λεπτομέρειες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το δημοτικό γυμναστήριο Νίκαιας

Το καινούριο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στη Νεάπολη εγκαινίασαν ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, και ο…

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέντρο Κοινότητας Καστοριάς: Ανακοίνωση για φοίτηση στη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς, στο πλαίσιο της διασύνδεσης και πληροφόρησης των πολιτών για…

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπουδάστριες από την Πολωνία άσκησαν την πρακτική του στο δήμο Ρεθύμνης

Σπουδάστριες από την Πολωνία, υλοποίησαν την πρακτική τους άσκηση στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης,…