Άρθρο Localit 01 Μαρτίου, 2022

Ο Δήμος Καλαμαριάς συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Στο πλευρό του Ουκρανικού λαού στέκεται ο Δήμος Καλαμαριάς, που ξεκινάει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας καθημερινά 07:00-15:00 στο δημοτικό φαρμακείο επί της οδού Παπανικόλα 18, στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στον δεύτερο όροφο.

«Οι πολίτες της Καλαμαριάς πάντοτε δείχνουμε μια ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά από τους προγόνους μας τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά. Με την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνουμε στηρίζουμε τον Ουκρανικό λαό, στη μεγάλη αυτή δοκιμασία» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Από την πρώτη στιγμή η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη Μπανιώρα, ήρθε σε επαφή με τον Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας την πρόθεση του Δήμου Καλαμαριάς, να προσφέρει τη βοήθειά του στον Ουκρανικό λαό. Μετά την επικοινωνία εστάλη η λίστα των ειδών για τα οποία υπάρχει μεγάλη ανάγκη:

  1. Είδη πρώτων βοηθειών και φαρμακείου μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη, ελαστικοί, εγκαυμάτων) μη υδραργυρικά θερμόμετρα, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά και αντιπυρετικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες, παρακεταμόλη, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό.
  2. Θερμικά εσώρουχα
  3. Μπαταρίες, φακοί
  4. Προϊόντα μεγάλης διάρκειας: κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2024: Τα καλά νέα για την οικονομία της χώρας δεν συμπεριλαμβάνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τα αιτήματα για την οικονομική επιβίωση των δήμων παραμένουν σε ισχυρή ισχύ και αφορούν την…

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για 2η χρόνια η δράση «Πάμε ανακύκλωση» στα σχολεία της Λέρου

Στη Λέρο, συνεχίζεται για 2η σχολική χρονιά 2023-2024, η δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες…

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα Δήμου Χαλανδρίου για την «Πρόληψη και μείωση τροφικών απωλειών» – Τα συμπεράσματα

Τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων, στις 29 Σεπτεμβρίου, επέλεξε…