Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2022

Ο δήμος Ηρακλείου σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα fake news και τις διαδικτυακές απάτες

Στο Ηράκλειο έγινε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «MC – VIEW», στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος Ηρακλείου και στην οποία συμμετείχαν  επίσης οι εταίροι από την Πολωνία Πορτογαλία, Ιταλία, και Ισπανία.

Το πρόγραμμα «Media literacy and Critical VIEWing as effective outreach to learning throughout life by people with fewer opportunities» -«Επιμόρφωση πάνω στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και ανάπτυξη Κριτικής Σκέψης για αποτελεσματική Διά Βίου Μάθηση σε ανθρώπους με λιγότερες ευκαιρίες» με ακρωνύμιο «MC-VIEW» είναι ενταγμένο στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus+».

Στην έναρξη των εργασιών απεύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού, Γ. Σισαμάκης ο οποίος τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης πάνω στα fake news, τα οποία αποτελούν μια από τις μάστιγες της εποχής μας: «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων όχι μόνο διαστρεβλώνει την αλήθεια και οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα, αλλοιώνει ευθέως και την ποιότητα της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους του δήμου Ηρακλείου στη συνάντηση έλαβαν μέρος η συντονίστρια του προγράμματος Ζαχαρένια Δρόσου (Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής), ο υπεύθυνος Έργου Γιάννης Φανταουτσάκης (στέλεχος του Τμήματος Πληροφορικής) καθώς και τα στελέχη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ζαχαρένια Βιτώρου και   Πελαγία Σαββάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε και ειδικό work shop με αντικείμενο την εκπαίδευση πάνω στα  fake news και τις διαδικτυακές απάτες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 20 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Ψηφιοποίηση αρχείων και συλλογών του Δήμου σε Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη

Νέα χρηματοδότηση, για μια ακόμη διεκδίκησή του, εξασφάλισε ο Δήμος Χανίων μέσω της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. για…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 10 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία της Διαβαλκανικής Οινικής Διαδρομής

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι δήμοι Δράμας, Αριστοτέλη και ο δήμος Τσάρεβο της Βουλγαρίας με σκοπό…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Κουζίνες της φύσης” για δημιουργικό παιχνίδι στον 1ο και τον 5ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα

Με δυο ξεχωριστές παιδικές γωνιές, γνωστές ως κουζίνες της φύσης ή λασποκουζίνες εμπλουτίστηκαν οι αυλές…