Άρθρο Localit 20 Ιουνίου, 2022

Ο Δήμος Διονύσου υιοθετεί την Παιδική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Στον Δήμο Διονύσου ξεκινά η  δράση “Υιοθετούμε την Παιδική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης”, με  πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας  Σπ.  Αρνή και της Υπεύθυνης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου  Χρ.  Γιαννέτου.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έκανε δεκτό το αίτημά  του Δήμου, και η δράση θα ξεκινήσει από  σήμερα  Δευτέρα 20 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Σημείο Συγκέντρωσης των παιδικών βιβλίων ορίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου (Νικολάου Πλαστήρα 50, Διόνυσος).

Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης έχει ως εξής:

Δευτέρα και Παρασκευή: 5:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη: 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.

Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα στήριξης  της δράσης,  προς  όλους με τη δωρεά παιδικών βιβλίων,  για  ηλικίες έως 16 ετών για έναν πολύ καλό σκοπό.

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Βορειοανατολική Αττική από το 1981 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας ολόκληρες γενιές και διανύοντας πλέον την 5η δεκαετία ζωής του παραμένει ένας από τους πλέον αξιόπιστους φορείς παραμένοντας στην κορυφή της προτίμησης από τους γονείς που με γνώμονα την ασφάλεια, την οργάνωση, τον επαγγελματισμό και την ανιδιοτελή αγάπη για το παιδί απευθύνονται στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για τα περιστατικά που προκύπτουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Οραματιζόμαστε να υιοθετήσουμε την Παιδική Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου με πρόγραμμα, συνέπεια, συνέχεια και φυσικά συνεργασία καθώς η δράση αυτή μπορεί να εξελίσσεται και να διευρύνεται με τα χρόνια ανάλογα τις ανάγκες του Νοσοκομείου και τη δυναμική της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου», όπως τονίζει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Επιπλέον προσθέτει ότι διαθέτει,  Δημοτική Βιβλιοθήκη με 15.000 και πλέον καταλογογραφημένα βιβλία πάσης φύσεως περιεχομένου που απευθύνονται σε όλο το φάσμα των ηλικιών, αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας των εθελοντών που για δεκαετίες ολόκληρες εργάστηκαν για το κοινωνικό σύνολο και σήμερα έχουν δημιουργήσει μια Βιβλιοθήκη κόσμημα για τον τόπο.

Ταυτόχρονα, η μεγάλη ευαισθητοποίηση σε παιδαγωγικά θέματα των Διοικήσεων των Σχολικών μονάδων της περιοχής  και η προθυμία των Συλλόγων Γονέων να είναι αρωγοί σε δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα παιδιά,  γεμίζει αισιοδοξία πως η δράση αυτή θα αποφέρει καρπούς και θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό παιδικών βιβλίων που θα καταλήξουν στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας, ζωντάνιας και χαράς στη δοκιμασία που καλούνται να βγουν νικητές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δημοτικές βιβλιοθήκες 30 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Με τη δράση «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!: Η αφετηρία», ξεκίνησε την Τετάρτη 29…

Δημοτικές βιβλιοθήκες 29 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Πάτρα αποκτά σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Αναβαθμίζεται ριζικά το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η Πάτρα αποκτά το σύγχρονο κτίριο…

Δημοτικές βιβλιοθήκες 28 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Εργαστήρια και εκδηλώσεις για παιδιά στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει και στη Δημοτική…