Άρθρο Localit 24 Αυγούστου, 2022

Ο Δήμος Δελφών ξεκινάει τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Στη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προχωράει  ο Δήμος Δελφών, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες μέσης εκπαίδευσης της περιοχής του,  με γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής συνοχής.

Σκοπός της λειτουργίας του όπως ενημερώνει είναι, η δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές Λυκείου, οι οικογένειες των οποίων, λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα.

Δικαιούχοι είναι τα παιδιά επιπέδου Λυκείου, οι γονείς των οποίων είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές  Λυκείου από τα λειτουργούντα φροντιστήρια στο δήμο με σκοπό την εξασφάλιση ίσων όρων στην παιδεία και στην πρόοδο.

Υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022. Πληροφορίες τηλ: 2265072545

«Είναι μία ακόμη στοχευμένη ενέργεια του Δήμου μας, μετά τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, η οποία θα ανακουφίσει οικογένειες και μαθητές χαμηλότερου εισοδήματος δίνοντας τους ίσες ευκαιρίες. Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που με συναισθήματα προσφοράς και ανιδιοτέλειας αποδέχτηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, την πρόσκλησή μας για παροχή δωρεάν μαθημάτων, επιβεβαιώνοντας πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν εκλείψει και αποτελώντας τρανό παράδειγμα προς μίμηση και κινητήριο δύναμη για συνέχιση της προσπάθειας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρυσούλα Σεγδίτσα-Πονήρη .

Τα Φροντιστήρια που συμμετέχουν στην δράση είναι: 1. «ΑΝΕΛΙΞΗ» Άμφισσα – Ιτέα 2. «ΓΝΩΣΙΣ» Ιτέα 3. «ΜΗΤΑΛΑΣ» Άμφισσα 4. «ΠΑΙΔΕΙΑ – ΜΑΘΗΣΗ» Άμφισσα – Ιτέα 5. «ΠΡΟΩΘΗΣΗ» Άμφισσα – Ιτέα 6. «ΠΥΡΗΝΑΣ» Άμφισσα – Ιτέα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 05 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χερσονήσου: Δωρεάν μαθήματα φυσικής αγωγής και αυτοάμυνας για όλες τις ηλικίες

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) συνεχίζει και φέτος δράσεις ανάπτυξης του αθλητισμού και διασφαλίζει…

Ενδιαφέρουν 05 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για ανασφάλιστες και ασφαλισμένες γυναίκες στο δήμο Καλαμαριάς

Στις 25 Οκτωβρίου, που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, το ΚΕΠ…

Ενδιαφέρουν 05 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εγκαινιάζεται στο δήμο Αμυνταίου

Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα εγκαινιάζει ο δήμος Αμυνταίου και ο Όμιλος Ενεργών…