Άρθρο Localit 24 Αυγούστου, 2022

Ο Δήμος Δελφών ξεκινάει τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Στη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προχωράει  ο Δήμος Δελφών, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες μέσης εκπαίδευσης της περιοχής του,  με γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής συνοχής.

Σκοπός της λειτουργίας του όπως ενημερώνει είναι, η δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές Λυκείου, οι οικογένειες των οποίων, λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα.

Δικαιούχοι είναι τα παιδιά επιπέδου Λυκείου, οι γονείς των οποίων είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές  Λυκείου από τα λειτουργούντα φροντιστήρια στο δήμο με σκοπό την εξασφάλιση ίσων όρων στην παιδεία και στην πρόοδο.

Υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022. Πληροφορίες τηλ: 2265072545

«Είναι μία ακόμη στοχευμένη ενέργεια του Δήμου μας, μετά τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, η οποία θα ανακουφίσει οικογένειες και μαθητές χαμηλότερου εισοδήματος δίνοντας τους ίσες ευκαιρίες. Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που με συναισθήματα προσφοράς και ανιδιοτέλειας αποδέχτηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, την πρόσκλησή μας για παροχή δωρεάν μαθημάτων, επιβεβαιώνοντας πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν εκλείψει και αποτελώντας τρανό παράδειγμα προς μίμηση και κινητήριο δύναμη για συνέχιση της προσπάθειας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρυσούλα Σεγδίτσα-Πονήρη .

Τα Φροντιστήρια που συμμετέχουν στην δράση είναι: 1. «ΑΝΕΛΙΞΗ» Άμφισσα – Ιτέα 2. «ΓΝΩΣΙΣ» Ιτέα 3. «ΜΗΤΑΛΑΣ» Άμφισσα 4. «ΠΑΙΔΕΙΑ – ΜΑΘΗΣΗ» Άμφισσα – Ιτέα 5. «ΠΡΟΩΘΗΣΗ» Άμφισσα – Ιτέα 6. «ΠΥΡΗΝΑΣ» Άμφισσα – Ιτέα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους ευρωπαϊκούς οδηγούς αυτοκινούμενου τουρισμού το Camper Stop της Άρτας

Ο πρώτος χώροας στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και συρόμενων τροχόσπιτων (camper stop) λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Το Κάστρο μετατρέπεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού

«Το Κάστρο αλλάζει και εξελίσσεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού. Το έργο διασύνδεσης, ανάπλασης, αναβάθμισης και…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φλώρινα: Σε πορεία υλοποίησης το έργο ανάδειξης των νερόμυλων Κρατερού

Εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” τα τεύχη δημοπράτησης του έργου…