Άρθρο Localit 06 Μαΐου, 2022

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ανάμεσα στους 4 πρώτους δήμους της Αττικής που εντάχθηκε στο gov.gr

Τη δυνατότητα να παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες του μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον του gov.gr έχει πλέον και ο δήμος μας.

Σύμφωνα με όσα σχεδίασαν, υλοποίησαν και υπέγραψαν σε ΚΥΑ οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, στο  δήμο  Αγίας Βαρβάρας και  σε 27  ακόμη δήμους της χώρας ( Αγρινίου, Αίγινας, Αρταίων, Βόλβης, Δράμας, Διρφύων Μεσσαπίων, Ελλασόνας, Ελευσίνας, Ευρώτα, Ηρακλείου, Ιεράπετρας, Καλαμαριάς, Κορίνθου, Λεβαδέων, Ληξουρίου, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Μεσολογγίου, Μυλοποτάμου, Νίκαιας –  Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ξάνθης, Ξυλοκάστρου, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιά, Πυλαίας Χορτιάτη, Πύργου, Σουφλίου, Ωραιοκάστρου) -μεταξύ των οποίων 4 δήμοι της Αττικής, παρέχονται ψηφιακές θυρίδες «ψηφιακά γραμματοκιβώτια» στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης  (gov.gr) για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών.

Έτσι, εισάγεται ένας ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας του δημότη με τον Δήμο του, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται μια νέα γενιά ομογενοποιημένων δημοτικών ψηφιακών υπηρεσιών.

Οι θυρίδες των Δήμων στο gov.gr προσφέρουν 3 βασικές λειτουργίες:

– Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση όσο και κατά την προσκόμισή τους σε ιδιωτικούς φορείς.

– Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με πρώτη υπηρεσία τη Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

– Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr

Με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σταδιακά θα ψηφιοποιούνται νέες διαδικασίες και θα εντάσσονται στις θυρίδες.

“Ο δήμος μας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιακή εκπαίδευση  των πολιτών, κάτι  που αναδείχθηκε απόλυτα αναγκαίο την χρονική περίοδο της πανδημίας και των νέων συνθηκών που αυτή επέφερε. Το σύνολο των πολιτών, πρέπει να αποκτήσει τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, προκειμένου να είναι σε θέση να επωφεληθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού που ήδη συντελείται. Ειδικότερα αξιοποιούνται προγράμματα ψηφιακού εγγραμματισμού  που οργανώνονται από φορείς όπως η Περιφέρεια και τα προγράμματα διά βίου μάθησης, όπου στον ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του Γ΄ ΚΑΠΗ, κυρίως ηλικιωμένοι αλλά και άλλοι πολίτες, παρακολούθησαν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Άμεσα  ξεκινάει το πρόγραμμα «Ψηφιακός Συνοδός»  που αφορά στον ψηφιακό αλφαβητισμό των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, δηλαδή στην εξοικείωσή  τους με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου, της υγείας και περίθαλψης, της χρήσης εφαρμογών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας και στην εκμάθηση πραγματοποίησης διαδικτυακών συναλλαγών και αγορών», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Λ. Μίχος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη ΡΑΕ η εποπτεία και ο έλεγχος των φορέων ύδρευσης – αποχέτευσης και διαχείρισης αποβλήτων

Στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανατίθενται οι αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου των παρόχων υπηρεσιών ύδρευσης και…

Ρεπορτάζ 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαρισαίων: Κατεδαφίζεται ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο 40 χρόνια μετά το σχέδιο πόλης

Απ. Καλογιάννης: Ξεχωριστής σημασίας εξέλιξη για την πόλη και το μεγαλειώδες μνημείο της Λάρισας, το…

Ρεπορτάζ 25 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Χατζηδάκης: Εξέταση της δυνατότητας παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, με βάση τους…