Άρθρο Localit 06 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο δήμος Αγίας Παρασκευής δε θα σβήσει τα φώτα των δρόμων

Ο δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε πως δε θα σβήσει τα φώτα των δρόμων καθώς η παγκόσμια ενεργειακή κρίση τον βρήκε σε στάδιο ωρίμανσης πολλών από τα μέτρα που είχαν προαποφασιστεί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο  εξορθολογισμού των δαπανών αλλά και της μείωσης του ενεργειακού κόστους ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή ο δήμος είχε προχωρήσει ήδη μελέτες και εφαρμογές προς την κατεύθυνση της ενεργειακής εξοικονόμησης.

Συγκεκριμένα:

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED με τηλεδιαχείριση σε πλατείες της πόλης μας.

Ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου οι επικαιροποιημένες μελέτες και ήδη κατατέθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο προτάσεις χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του Δημοτικού φωτισμού στο σύνολο του οδικού δικτύου της πόλης με νέα, τεχνολογίας LED σώματα, συνολικής αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ξεκίνησαν ήδη κάποιες από τις εργολαβίες για την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιόκτητων δημοτικών κτηρίων και σύντομα ξεκινούν και οι υπόλοιπες.

Υποβλήθηκαν ήδη στην ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) οι μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης, ενώ συνεχίζουμε την σταδιακή αντικατάσταση με σύγχρονους, χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης λέβητες στα σχολεία της πόλης μας.

Επίσης σε δεύτερο στάδιο, ο δήμος Αγίας Παρασκευή μελετά περαιτέρω μέτρα αξιοποιώντας όλα τα τεχνολογικά εργαλεία που προσφέρονται, με ψηφιακές εφαρμογές έξυπνης πόλης, την δυνατότητα ιδιοπαραγωγής με ΑΠΕ και την ένταξη σε ενεργειακές κοινότητες με όμορους δήμους.

«Υποσχόμαστε πως θα κάνουμε οτιδήποτε ώστε τα μέτρα εξοικονόμησης να ελαχιστοποιήσουν τις αυξήσεις του κόστους οδοφωτισμού. Δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε οτιδήποτε ώστε η τρέχουσα συγκυρία να μην στερήσει από τους κατοίκους της πόλης μας το φως της κανονικότητας, το φως των δρόμων μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024: Από 2/7 έως 28/9

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πειραιάς: Μουσική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην πλατεία Κοραή

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, γεμάτη νότες και μελωδίες, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σάμος: Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα και η τρίτη στη Μεσόγειο που αναγνωρίζεται ως TsunamiReady

Η πόλη της Σάμου αναγνωρίστηκε ως TsunamiReady, σε τελετή που διοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου,…