Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2022

Ο δήμαρχος της Βιέννης πιέζει για άδειες εργασίας στους πρόσφυγες αιτούντες άσυλο

Ο δήμαρχος της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιχ άσκησε πιέσεις για να διευκολύνει τους αιτούντες άσυλο να εργάζονται όσο περιμένουν την εξέταση των αιτήσεών τους, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Το μεταναστευτικό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Αυστρίας. Ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ τόνισε πρόσφατα ότι ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί κατά 200% – ενώ οι εγκαταστάσεις στέγασης είναι ήδη επιβαρυμένες λόγω της εισροής Ουκρανών προσφύγων πολέμου.

Ωστόσο, ο Λούντβιχ του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPÖ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης του κατά πόσον οι αιτούντες άσυλο μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ οι αιτήσεις τους βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας.

Οι άνθρωποι που έχουν καλές πιθανότητες να παραμείνουν εδώ θα πρέπει να ενσωματωθούν ταχύτερα στην αγορά εργασίας, δήλωσε την Κυριακή στο ORF, αναφερόμενος στο κενό εργασίας που αναμένεται ως αποτέλεσμα του κύματος συνταξιοδοτήσεων από τη γενιά των baby boomers.

Η Βιέννη, πρωτεύουσα της Αυστρίας αλλά και ένα από τα εννέα κρατίδια της, βρίσκεται κοντά στην Ουγγαρία. Κατά συνέπεια, η πρωτεύουσα είναι το μόνο κρατίδιο που καλύπτει την ποσόστωση στέγασης προσφύγων, σημείωσε. Ο Λούντβιχ ζήτησε την αλληλεγγύη άλλων κρατών.

«Ο επικεφαλής της πόλης της Βιέννης ζει προφανώς σε έναν εντελώς παράλληλο κόσμο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τις σημερινές του δηλώσεις», σχολίασε το συντηρητικό ÖVP της Βιέννης.

Το ακροδεξιό FPÖ καταδίκασε επίσης τον Λούντβιχ, λέγοντας ότι θα δημιουργήσει «ψεύτικες ελπίδες» στους αιτούντες άσυλο «ότι μπορούν να μείνουν».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ΤΑ 02 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cities Forum 2023: Μαζί για Πράσινες και Δίκαιες Πόλεις

Στο Τορίνο της Ιταλίας, θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαρτίου 2023, το Cities Forum…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 01 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Μόσταρ κατασκευάζει το πρώτο ηλιακό πάρκο ηλεκτρικής ενέργειας της Βοσνίας

Η πόλη Μόσταρ στα νότια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προχωρά στην κατασκευή του πρώτου στη χώρα ηλιακού…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 01 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε τη Σλοβακία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους ΧΥΤΑ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρέπεμψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Σλοβακία λόγω μη συμμόρφωσής της στην οδηγία…