Άρθρο Localit 21 Ιουλίου, 2017

Ο δήμαρχος Λαμπεντούζα κατηγορεί για ναζισμό τον Σ. Κουρτς

Ο νέος δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τοτό Ματρέλλο, απάντησε στον Αυστριακό υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ζήτησε χθες να διακοπεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα ιταλικά, όπως η την Λαμπεντούζα, προς την ενδοχώρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαρτέλλο, τόνισε ότι «μια τέτοια δήλωση θα την περίμενα από έναν νέο με ξυρισμένο κεφάλι που έχει ως σημείο αναφοράς τον ναζισμό. Όχι, βέβαια, από τον εκπρόσωπο των θεσμών μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προφανώς, ο Κουρτς δεν γνωρίζει ούτε ποιες είναι οι διαστάσεις της Λαμπεντούζα και ξεχνά ότι στο νησί μας ζουν έξι χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι νοιώθουν Ευρωπαίοι.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, σχολίασε ότι οι δηλώσεις Κουρτς φαίνεται πως φέρουν περισσότερο προς δηλώσεις της αυστριακής προεκλογικής περιόδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…