Άρθρο Localit 13 Απριλίου, 2016

Ο Μπάρακ Ομπάμα υπέρ της μισθολογικής ισότητας ανδρών και γυναικών

Ομπάμα«Ισότητα στην εργασία, ισότητα στις απολαβές: αυτή θα έπρεπε να είναι η θεμελιώδης αρχή της οικονομίας μας»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε σήμερα υπέρ της μισθολογικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα στην χώρα του.

«Πρόκειται για μια απλή ιδέα (…) όμως πρόκειται επίσης για μια ιδέα που δεν έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με αφορμή την Ημέρα Μισθολογικής Ισότητας.

«Σήμερα, κατά μέσο όρο, μια γυναίκα που απασχολείται σε μια εργασία πλήρους απασχόλησης λαμβάνει 79 σεντς όταν ο άνδρα κερδίζει ένα δολάριο. Και το χάσμα είναι ακόμη μεγαλύτερο για μία έγχρωμη» πρόσθεσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Sewall-Belmont House, ένα οίκημα ο στην Ουάσιγκτον όπου στεγαζόταν το Εθνικό Κόμμα των Γυναικών (National Woman’s Party, NWP).

Αυτό το κόμμα ιδρύθηκε από την ακτιβίστρια Άλις Πολ η οποία έδωσε μάχη τον 20ό αιώνα για την «πολιτική, κοινωνική και οικονομική ισότητα των γυναικών στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος για την προστασία του ιστορικού αυτού οικήματος.

Χαιρετίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι σουφραζέτες, ο Ομπάμα ευχήθηκε αυτός ο χώρος να καθιερωθεί ως έμβλημα των αγώνων του παρελθόντος και του παρόντος για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Θέλω τα αγόρια και τα κορίτσια να έρχονται εδώ σε 10, 20, 100 χρόνια για να θυμούνται ότι οι γυναίκες πάλεψαν για την ισότητα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Παρουσιάστηκε η πρόταση για την αναβάθμιση του αστικού τοπίου στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης

Η πρόταση για την ολιστική ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας, παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη στο ιστορικό…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Αυξήθηκε σημαντικά η διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή το Α΄ εξάμηνο του 2024

Στον Δήμο Βριλησσίων, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή το πρώτο εξάμηνο…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων από το Δήμο

Ξεκίνησε ο θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων και από τις τρεις Κοινότητες Δήμου Παλλήνης (Ανθούσας, Γέρακα,…