Άρθρο Localit 17 Απριλίου, 2016

Ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ποδηλατικός γύρος ΑθήναςΠερισσότεροι από 15.000 ποδηλάτες θα πλημμυρίσουν την Κυριακή, 17 Απριλίου, το κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στον 23ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας.

Την εκκίνηση θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στις 9:30, από την πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της οδού Ερμού.

Ο Ποδηλατικός Γύρος, ο οποίος διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο.

Από το 1987 είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας της πρωτεύουσας, όπου χιλιάδες κόσμου πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας, ποδηλατώντας με ασφάλεια, κέφι και ζωντάνια, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη βιώσιμη μετακίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο 23ος  Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του Οργανισμού και έχει έναν ιδιαίτερο σκοπό: όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους 1€, με το οποίο ενισχύεται οικονομικά ο ξενώνας των Γιατρών του Κόσμου. Ο ξενώνας δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή φιλοξενίας σε ξεχωριστούς κοιτώνες ατόμων με έλλειψη στέγης, καθώς και ατόμων επαπειλούμενης στέγασης, με ιδιαίτερη έμφαση σε οικογένειες με παιδιά, αλλά και σε μεμονωμένα άτομα.

Οι διαδρομές είναι:

-Για τα 11,5 χλμ: Εκκίνηση, στις 09:30, από την πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την οδό Φιλελλήνων: Πλ. Συντάγματος – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζαχάρωφ (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ιουλιανού – Λιοσίων – Μάρνης – Καρόλου – πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς – Σταδίου – πλατεία Συντάγματος (τερματισμός).

-Για τα 3 χλμ: Εκκίνηση, στις 09:50, επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή: Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Σωκράτους (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – πλατεία Συντάγματος (τερματισμός).

-Διαδρομή Α.με.Α. 1 χλμ: Εκκίνηση, στις 09:45, από τα Προπύλαια: Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου – Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου – πλατεία Συντάγματος (τερματισμός).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της διεξαγωγής του 23ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας, από τις 07:00 έως τη λήξη του, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Συγκεκριμένα:

*Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Πλ. Ομονοίας.

*Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Πλ.Συντάγματος.

*Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Λ.Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Λ.Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ.Διάκου και της Λ.Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Λ.Βασ.Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β.Αλεξάνδρου και της Λ.Βασ.Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Λ.Βασ.Όλγας, σε όλο το μήκος της.

*Λ.Βασ.Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Λ.Βασ.Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ.Σοφίας.

*Ελ.Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλ.Ομονοίας και και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Λ.Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας.

*Ιουλιανού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Λιοσίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Παρρασίου και της πλ. Βάθης και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Πλ.Καραϊσκάκη.

*Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Θερμοπυλών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

*Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

*Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

*Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ.Βασ.Σοφίας.

*Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

*Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

*Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ.Σοφίας.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής, που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:

*Λ.Αλεξάνδρας – Παπαρρηγοπούλου.

*Λ.Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

*28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Χαλκοκονδύλη.

*Σταδίου – Αμερικής.

*Ελ.Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Αμερικής

*Λ.Βασ.Κων/νου – Παυσανίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…