Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2016

Ντ. Τουσκ: Το Βέλγιο και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν την απειλή τρομοκρατίας

Τουσκ«Συγκλονισμένος» δηλώνει, σε ανακοινώσή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος υπογραμμίζει πως το Βέλγιο και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν τρομοκρατική απειλή.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις βομβιστικές επιθέσεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Zaventem και την ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, που έχουν κοστίσει αρκετές αθώες ζωές και τον τραυματισμό πολλών ακόμα ατόμων. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων» σημειώνει ο κ. Τουσκ και κάνει αναφορά σε «επιθέσεις τρομοκρατών στην υπηρεσία του μίσους και της βίας».

«Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες, χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης του Βελγίου και του λαού της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει αυτήν την αλληλεγγύη τώρα και θα εκπληρώσει τον ρόλο της για να βοηθήσει τις Βρυξέλλες, το Βέλγιο και την Ευρώπη, στο σύνολό της, στην απειλή της τρομοκρατίας που όλοι αντιμετωπίζουμε» καταλήγει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…