Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2015

Νομοσχέδιο για την απονομή ιθαγένειας σε παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών

μετανάστεςΤην πολιτική βούληση να ρυθμιστεί άμεσα το θέμα απονομής ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών διατύπωσε με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά είναι «μια μεγάλη υποχρέωση της χώρας» και υπογραμμίζει ότι ότι το νομοσχέδιο αυτό θα λαμβάνει υπόψη του την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Ραγκούση και άλλα σχετικά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, με στόχο να συγκεντρώσει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η Τ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρεται και στο ζήτημα των Κέντρων Κράτησης, για τα οποία -επισημαίνει- ότι θα ξεκινήσει από σήμερα η εξέταση των περιπτώσεων και η σταδιακή απελευθέρωση των κρατουμένων.

Εξάλλου, ασκώντας έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, η αναπληρώτρια υπουργός σχολιάζει: «Είναι τραγωδία ότι τόσα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία σπαταλήθηκαν στα Κέντρα Κράτησης και δεν αφιερώθηκε ούτε ένα ευρώ για να φτιάξουμε ανοιχτές δομές φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους».

Ειδικότερα για την Αμυγδαλέζα, όπου χαρακτηρίζει τις συνθήκες που επικρατούν «ντροπή και για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα», δηλώνει ότι θα κλείσει πολύ σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…