Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2012

Νιου Τζέρσεϊ: Στον πολίτη ο λογαριασμός για τα συνεργεία διάσωσης του δήμου

Στην χώρα του άκρατου καπιταλισμού και των ιδιωτικών δήμων συνέβη και αυτό. O λογαριασμός για την παροχή υπηρεσιών από συνεργεία διάσωσης του δήμου θα πληρώνεται από τους ίδιους τους παθόντες πολίτες.  

Η κωμόπολη Passaic, στο Νιου Τζέρσεϊ, είναι από σήμερα η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ, πιθανότατα και σε ολόκληρο τον κόσμο, που θα χρεώνει στους κατοίκους της το λογαριασμό για την… κινητοποίηση των συνεργείων διάσωσης σε περιπτώσεις πυρκαγιών ή οδικών ατυχημάτων!

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος της Άλεξ Μπλάνκο, το κόστος κινητοποίησης των συνεργείων άμεσης επέμβασης, όπως για παράδειγμα πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά και γερανοί της τροχαίας, αλλά και ασθενοφόρα, είναι σημαντικό για τα περιορισμένα οικονομικά του δήμου, πολύ περισσότερο τώρα που η γενικότερη οικονομική κρίση έχει μειώσει τα έσοδα.

Συνεπώς εφεξής κάθε φορά που κάποιο συνεργείο διάσωσης θα καλείται να παρέμβει, ο δήμος θα στέλνει το λογαριασμό των… εξόδων στην ασφαλιστική εταιρεία του «ενδιαφερόμενου». Υπάρχει μάλιστα και το σχετικό … τιμολόγιο, με τις πυρκαγιές στα κτίρια τεσσάρων ορόφων και άνω να «κοστολογούνται» στα 1.000 δολάρια και τη χρήση γερανών, πυροσβεστικής ή και ασθενοφόρων σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων να τιμώνται 600 δολάρια!

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Δημοτικού Συμβουλίου του Passaic η πόλη δεν στρέφεται εναντίον των κατοίκων της, αλλά ζητά τα λεφτά από τις ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες οι «δικαιούχοι» έχουν ασφαλίσει την περιουσία τους. Βέβαια με την σειρά τους οι ασφαλιστικές εταιρίες θα ζητούν αυξήσεις στα συμβόλαια από τους πελάτες τους. Πάντως ο

δήμαρχος διευκρινίζει πως δεν θα αποστέλλεται κανενός είδους «μπιλιέτο» σε περιπτώσεις πυρκαγιών σε σπίτια οικογενειών έως τρεις ορόφους. Στον αντίποδα θα ζητάει ο δήμος κανονικά χρήματα από συμβάντα σε επαγγελματικούς χώρους ανεξαρτήτως … ορόφων ή τετραγωνικών κάθε κτιρίου!

 

Επίσης δεν θα ζητάει κανείς χρήματα από όσους δεν έχουν ασφαλίσει το σπίτι ή το αυτοκίνητό τους, αν και στην τελευταία περίπτωση θα ενημερώνεται η αστυνομία για ευνόητους λόγους…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Εκτός Συνόρων 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τίμησε την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» τίμησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη…