Άρθρο Localit 30 Νοεμβρίου, 2017

Νίκος Σοφιανός–ΚΚΕ: Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται ούτε έφεραν ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού

«Η αναγκαιότητα των αναδιαρθρώσεων σε αστικό κράτος και  τοπική διοίκηση  δεν είναι κάτι το ευκαιριακό, ούτε επιβάλλεται  “από τους έξω”», επεσήμανε μιλώντας στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, και πρόσθεσε πως είναι, μιας καθοριστικής σημασίας μεταρρύθμιση για το αστικό πολιτικό σύστημα και ως  κύριο στόχο έχει να διευκολύνεται η επιχειρηματική δράση και όχι η ζωή του λαού.  Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις,είπε, και συνέχεια θα έχουν, και πολλά ακόμη επεισόδια (διοικητικών και θεσμικών πράξεων), που θα αποτυπώνουν και καθυστερήσεις αλλά και αντιπαραθέσεις συμφερόντων μερίδων του κεφαλαίου. «Ως  προς την κατεύθυνση τους  αυτές  θα είναι πάντα  εχθρικές ως  τις λαϊκές ανάγκες και αυτό το επιβεβαιώνει και ο Καλλικρατης»,τόνισε ο  Ν. Σοφιανός.

Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται, ούτε έφεραν, ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Δεν μπορούν να αναιρέσουν τις οικονομικές περιφερειακές ανισομετρίες και πολύ περισσότερο τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια, σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού και όσο την ανάπτυξη την ορίζει η κερδοφορία των επιχειρήσεων . Καμία φιλολαϊκή τοπική ή περιφερική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει  όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή.

Το ΚΚΕ κατέληξε ο κ. Σοφιανός, καλεί όσους από τους αιρετούς επιμένουν να έχουν ως αφετηρία και έγνοια τις αγωνίες και τον αγώνα του λαού , να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς οι δήμοι θα γίνουν πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί στην προώθηση μιας βαθειάς αντιλαϊκής πολιτικής .

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…