Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2023

Νέες στάσεις εργασίας στις ΔΕΥΑ της Κρήτης με αίτημα την απόσυρση του νσχ του ΥΠΕΝ για το νερό

Νέες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ του Ηρακλείου και των Χανίων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που προβλέπει τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό και ζητώντας την απόσυρσή του.

Ειδικότερα σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως και τη λήξη του ωραρίου στις 15:00, προχωρούν σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Ηρακλείου, ύστερα από απόφαση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της χώρας.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνει αύριο έως τις 11:00 το πρωί.

Επίσης, το Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Χανίων και  ΔΕΥΑ Βορείου ‘Αξονα Ν. Χανίων θα προβεί εκ νέου σε τετράωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου, με απαίτηση την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, με την εφαρμογή του εν λόγω νομοσχεδίου θα αφαιρεθεί από τους δήμους και τις ΔΕΥΑ η διαχείριση του νερού, η οποία επί του παρόντος γίνεται με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον (ως κοινωφελής και ανταποδοτικές επιχειρήσεις) και μοναδικό κριτήριο θα αποτελεί το κέρδος του κάθε ιδιώτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…