Άρθρο Localit 13 Απριλίου, 2023

Νέες «Γωνιές Ανακύκλωσης» στον Δήμο Λαρισαίων

Στη δημιουργία «Γωνιών Ανακύκλωσης» σε 10 συνοικίες και χωριά, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη Απ. και τον προϊστάμενο του Γραφείου Παρακαταθηκών Λάρισας  Χρ. Παύλου, για τη σχετική δανειακή σύμβαση του έργου με τίτλο “Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης και Εξοπλισμός Διαλογής στην Πηγή Δήμου Λαρισαίων”.

Το έργο, όπως ενημερώνει ο Δήμος, εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μετά από υποβολή πρότασης της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ΑΤ04” και χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

Με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διαδικασίας χρηματοδότησης του έργου κατασκευής γωνιών ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 1.030.452,40€ και σύντομα θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του.

Με το εν λόγω έργο ο Δήμος Λαρισαίων προσπαθεί να αυξήσει τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να ανακυκλώσουν στη γειτονιά τους με τη μέθοδο της διαλογής στην πηγή, δηλαδή έχοντας στη διάθεσή τους ξεχωριστούς κάδους για κάθε είδους υλικό συσκευασίας, χάρτινες, πλαστικές, γυάλινες και μεταλλικές και επιβραβεύοντας τους ανάλογα με τις ποσότητες που ανακυκλώνουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…