Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2023

Νεάπολη-Συκεών: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού μέσω των δημοτικών κοινωνικών δομών

Δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις προσφέρει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε ανασφάλιστες γυναίκες, ωφελούμενες της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου. Ο έλεγχος εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τον Οκτώβριο, μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Αρχικά οι ενδιαφερόμενες θα προσέρχονται την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο χώρο της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου Νεάπολης-Συκεών (Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη, τηλ.2310514706) από τις 11 το πρωί όπου δύο μαστολόγοι γιατροί θα διενεργούν κλινικό έλεγχο με ιστορικό και ψηλάφηση των ασθενών. Σε δεύτερο χρόνο με καθορισμένα ραντεβού που θα κλείνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις ενδιαφερόμενες, οι ασθενείς θα προσέρχονται σε δημόσιο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, υπερηχογράφημα μαστού και ψηφιακή μαστογραφία.

Η συγκεκριμένη δράση στο πλαίσιο των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, έρχεται σε συνέχεια αυτής του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κατά την οποία χειρουργοί μαστολόγοι θα πραγματοποιήσουν κλινικούς ελέγχους σε ΚΑΠΗ της Νεάπολης και των Συκεών.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από τις 9.30 π.μ. έως τις 13.30. μ.μ. στο Β’ ΚΑΠΗ Συκεών και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 2310626645. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο Β’ ΚΑΠΗ Νεάπολης και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα 2310551252 και 2310551260.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στη βάση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της εμπέδωσης της φιλοσοφίας της πρόληψης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…