Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2023

Νεάπολη-Συκεών: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού μέσω των δημοτικών κοινωνικών δομών

Δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις προσφέρει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε ανασφάλιστες γυναίκες, ωφελούμενες της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου. Ο έλεγχος εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τον Οκτώβριο, μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Αρχικά οι ενδιαφερόμενες θα προσέρχονται την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο χώρο της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου Νεάπολης-Συκεών (Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη, τηλ.2310514706) από τις 11 το πρωί όπου δύο μαστολόγοι γιατροί θα διενεργούν κλινικό έλεγχο με ιστορικό και ψηλάφηση των ασθενών. Σε δεύτερο χρόνο με καθορισμένα ραντεβού που θα κλείνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις ενδιαφερόμενες, οι ασθενείς θα προσέρχονται σε δημόσιο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, υπερηχογράφημα μαστού και ψηφιακή μαστογραφία.

Η συγκεκριμένη δράση στο πλαίσιο των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, έρχεται σε συνέχεια αυτής του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κατά την οποία χειρουργοί μαστολόγοι θα πραγματοποιήσουν κλινικούς ελέγχους σε ΚΑΠΗ της Νεάπολης και των Συκεών.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από τις 9.30 π.μ. έως τις 13.30. μ.μ. στο Β’ ΚΑΠΗ Συκεών και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 2310626645. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο Β’ ΚΑΠΗ Νεάπολης και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα 2310551252 και 2310551260.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στη βάση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της εμπέδωσης της φιλοσοφίας της πρόληψης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας, για κινητά και tablet,…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάργα: Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες για λιμενικά έργα

Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας οι μελέτες που κατάρτισε η ανάδοχος εταιρία με χρηματοδότηση από…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες στάσεις λεωφορείων σε 14 Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, σε 14 κοινότητες, τοποθέτησε ο Δήμος Ελασσόνας για την εξυπηρέτηση των  επιβατών…