Έως τις 15 Μαΐου, θα παρουσιαστεί η τελική πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για το πιλοτικό δρομολόγιο του προαστιακού σιδηροδρόμου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα”, στους δημάρχους της Π.Ε. Βοιωτίας και Αμφίκλειας Ελάτειας, όπως δεσμεύθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Φίλιππος Τσαλίδης, στη δεύτερη κατά σειρά, συνάντηση που είχαν.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτάσεις των δημάρχων, και συμφωνήθηκε η στήριξη του δρομολογίου, καθώς η λειτουργία του αποτελεί ομόφωνη – κοινή θέση ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.
Πριν τη συνάντηση, οι δήμαρχοι Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, Αλιάρτου – Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης, Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, Διστόμου-Αράχωβας-Ανντίκυρας Γιάννης Γεωργακός και Αμφίκλειας – Ελάτειας Γεώργιος Γώγος , είχαν υποβάλλει, στον κ. Τσαλίδη, , υπόμνημα με προτάσεις, για την αναβάθμιση του πιλοτικού δρομολογίου του προαστιακού σιδηροδρόμου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα”, όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη τους συνάντηση.
Οι υποβληθείσες προτάσεις στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στη βιωσιμότητα του δρομολογίου και αναλυτικότερα:
- στην ανάγκη της έγκαιρης άφιξης στην Αθήνα του πρώτου δρομολογίου για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων
- στην ανάγκη λειτουργίας δύο επιπλέον σταθμών, στα Βάγια και στην Τανάγρα
- στην σύνδεση με λεωφορείο των σιδηροδρομικών σταθμών με την Λιβαδειά, τον Ορχομενό, τα Βάγια και την Αμφίκλεια
- στον εμπλουτισμό των δρομολογίων του προαστιακού με επιπλέον δρομολόγια για την επιστροφή των επιβατών
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης και ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ Γιάννης Λύτρας.