Άρθρο Localit 28 Απριλίου, 2016

Νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Πελοπόννησο

getimageΤη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στην περιφέρεια Πελοποννήσου εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μετά το τέλος σύσκεψης στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, και στελέχη της περιφέρειας.

“Τους χώρους θα τους καθορίσουμε σε συνεργασία με την περιφέρεια πρόσθεσε, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει τη δημιουργία αυτών των κέντρων φιλοξενίας -με βάση τις υποδείξεις και τα σχέδια της ίδιας της περιφέρειας- ως προς την σίτιση, τις συνθήκες υγιεινής και την υγειονομική φροντίδα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας”.

Ο Δημήτρης Βίτσας επανέλαβε ότι “πρέπει να υπάρχει ένας γενικός καταμερισμός, με βάση τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής αλλά και την ιστορία της και την οικονομική της δυνατότητα, ώστε να μην δημιουργηθεί υπέρμετρο βάρος σε μια περιοχή, όπως στην Ειδομένη. Θα φιλοξενήσουμε παντού πρόσφυγες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες του ασύλου και από την επόμενη εβδομάδα να βλέπουμε να προχωράνε γρήγορα τις αιτήσεις. Το βασικό είναι να λειτουργήσει πλήρως η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας” επανέλαβε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την ετοιμότητα της περιφερείας Πελοποννήσου να συνδράμει στην αντιμετώπιση “του πατριωτικού και εθνικού ζητήματος” κατά τέτοιο τρόπο “ώστε μέσα από συναίνεση να ωφεληθούν και οι πρόσφυγες και η περιφέρεια… γιατί και η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει, ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες, ζητήματα αρχής και αξιών και μπορεί να τα βγάλει πέρα και να φανεί δυνατή, γιατί είμαστε και πλούσια και δυνατή χώρα σε όλα τα επίπεδα και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να το κάνουμε φανερό σε όλο τον κόσμο”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…