Άρθρο Localit 06 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στo Δήμο Φαιστού

Το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας συνεχίζει ο Δήμος Φαιστού προχωρώντας μία νέα εργολαβία που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των περίπου 4 χιλιομέτρων αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Πόμπιας, ο Δήμος Φαιστού προχωρά το έργο «Αγροτική Οδοποιία Κοινότητας Τυμπακίου Δήμου Φαιστού» με συνολικό προϋπολογισμό 306.172,17 ευρώ.

Ήδη η σύμβαση υπεγράφη, από τον δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Φασομυτάκη και τον υπεύθυνο μηχανικό του Δήμου Γρηγόρη Χαρωνίτη.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020,  ενώ όταν ολοκληρωθεί θα έχει συνολικό μήκος 4.200 μέτρα. Πρόκειται για έργο εντός του κυρωμένου αναδασμού έτους 2000. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή επί του υπάρχοντος οδοστρώματος το οποίο και στην τελική μορφή του θα είναι ασφαλτοστρωμένο. Η ασφαλτόστρωση γίνεται σε πλάτος 6,60 μέτρων και η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με την εκτέλεση εργασιών σήμανσης και ασφάλειας με την τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και ένδειξης επικίνδυνων θέσεων, καθώς και τη διαγράμμιση οριογραμμών στο οδόστρωμα.

«Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε τις δράσεις μας πραγματοποιώντας έργα σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Φαιστού και αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση» αναφέρει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης  για να προσθέσει: «Στόχος μας είναι να συνεχίσουν οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις στον τόπο μας, όπως και οι διεκδικήσεις για να προσφέρουμε στον τόπο μας αυτά που του αξίζουν».

«Οι υπηρεσίες μας εργάζονται συνεχώς για μια σειρά από μικρότερα και μεγαλύτερα έργα. Ειδικά στο κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας που είχε πολλά προβλήματα, βάλαμε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την βελτίωση του σε κάθε άκρη του δήμου. Αυτό κάνουμε κι αυτό συνεχίζουμε παράλληλα με μια σειρά από μελέτες και έργα που προχωρούν», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Γ. Φασομυτάκης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…