Άρθρο Localit 21 Αυγούστου, 2024

«Naousa Street Food Festival 2024 – Wine Edition»

Το «Naousa Street Food Festival 2024 – Wine Edition» διοργανώνουν ο δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και την ομάδα «Soulfood Thessaloniki» (Thessaloniki Street Food Festival & Thessaloniki Beer Festival), στις 6-8 Σεπτεμβρίου, στο πλακόστρωτο του δημοτικού πάρκου της Νάουσας.

Στην πόλη του ξινόμαυρου, για ένα τριήμερο, καταξιωμένοι σεφ του χώρου θ α δημιουργούν και θα μαγειρεύουν με έμπνευση το ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας.

Στο φεστιβάλ συμμετέχει ο Σύνδεσμος Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Τα 24 μέλη-οινοποιεία του Συνδέσμου δημιουργούν ένα δυναμικό μωσαϊκό με αποστολή τη διαφύλαξη, προώθηση και προβολή της πλούσιας αμπελοοινικής κληρονομιάς της ιστορικής ζώνης και της αυθεντικότητας των κρασιών της Νάουσας.

«Ακολουθούμε μια μοναδική γαστρονομική διαδρομή από την παραδοσιακή τοπική κουζίνα των ντόπιων υλικών στις σύγχρονες, δημιουργικές προσεγγίσεις και το street food. Το Ξινόμαυρο και τα κρασιά των οινοπαραγωγών της Νάουσας αποδεικνύουν τον γαστρονομικό τους χαρακτήρα και τον λόγο που έχουν κερδίσει την προσοχή των κορυφαίων οινοχόων, chefs, επαγγελματιών και foodies του κόσμου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, θα υπάρχουν δέκα επιλογές Street Food, Beer & Cocktail Bar, ενώ θα πραγματοποιηθούν live cooking workshops (2 sessions το Σάββατο και 2 την Κυριακή).

Μουσικές εκδηλώσεις εμπλουτίζουν το φεστιβάλ και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6/9 με τους Loopia Band, το Σάββατο 7/9 με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Κυριακή 8/9 με τους Mimis Nikolopoulos Band.

Ώρες & Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή (6/9): 17:00 – 00:00 και Σαββατοκύριακο (7 & 8/9): 12:00 – 00.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς, 2-8 Ιουνίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανακύκλωση, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή…

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Με σημαντική συμμετοχή πολιτών και με μήνυμα αγάπης προς τα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκε η 1η…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…