Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2018

Να μη δημοπρατηθούν οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών θα ζητήσει, αύριο, ο Γ. Καμίνης από τον Ν. Παππά

Συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, θα έχει αύριο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι συχνότητες των οποίων, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, θα δημοπρατηθούν.

 

Όπως ενημέρωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ο κ. Καμίνης, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ζητήσει να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί, όπως συμβαίνει με την ΕΡΤ και τους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

ΠΑΣΟΚ: Εξαίρεση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών από τη δημοπράτηση συχνοτήτων

«Στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και τα δημοτικά ραδιόφωνα στη διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών μέσω δημοπράτησης. Πρόβλεψη που, εάν ψηφιστεί και εφαρμοστεί, δρομολογεί το κλείσιμό τους», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται σεβαστή η θεσμική ιδιαιτερότητά τους, δεδομένου του σκοπού και της φύσης των υπηρεσιών που χρόνια τώρα προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.

 

«Το σοβαρότερο είναι ότι το πλέγμα δημοσιονομικών, διαχειριστικών και διοικητικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται υποχρεωτικά στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, καθιστά πρακτικά αδύνατη και την υποθετική έστω συμμετοχή τους σε μία τέτοια διαδικασία δημοπράτησης» τονίζει, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις φωνές που υψώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες και αγωνίστηκαν να καταστήσουν σαφές το αυτονόητο.

 

«Άγνοια και αδυναμία κατανόησης; Κυνική αδιαφορία; Ή μήπως σκόπιμη πολιτική επίθεση για την εξόντωση των ενημερωτικών φωνών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντασσόμενη στο εξελισσόμενο κυβερνητικό σχέδιο εναντίον του θεσμού της ιοπικής δημοκρατίας που ως Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης έχουμε επανειλημμένως αναδείξει;» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξαιρέσει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από το πολυνομοσχέδιο, με ρητή δικλείδα ασφαλείας για την αδιάκοπη λειτουργίας τους και για τους εργαζομένους τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου», τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πολίτες της Αθήνας, παρουσίασε σήμερα ο Κ. Μπακογιάννης

Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου» του Δήμου Αθηναίων, την ηλεκτρονική πλατφόρμα που καταγράφει τα αιτήματα των…

Ρεπορτάζ 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Οι ενεργειακές κοινότητες εργαλείο βιώσιμης μετάβασης και αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας

Η ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων και ο ρόλος τους στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ήταν…

Ρεπορτάζ 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημόσιο: 17.942 μόνιμες προσλήψεις το 2023-Τον Μάρτιο μέσω ΑΣΕΠ ο μεγάλος διαγωνισμός

Στις 17.942 ανέρχονται οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2023 που ενέκρινε την Τρίτη 27…