Άρθρο Localit 05 Μαρτίου, 2015

Ν. Υόρκη: Κλειστά τα σχολεία στις μουσουλμανικές γιορτές με απόφαση του δημάρχου

Ντε-ΜπλάζιοΚλειστά θα παραμένουν τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης δύο επιπλέον ημέρες κάθε χρόνο για τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές εορτές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, τηρώντας προεκλογική του δέσμευση.
Συγκεκριμένα τα σχολεία δεν θα λειτουργούν την 24η Σεπτεμβρίου για την Έιντ αλ Άντχα, τη γιορτή της θυσίας, ενώ από το καλοκαίρι του 2016 θα κλείνουν επίσης και με την ευκαιρία της Έιντ αλ Φιτρ, της γιορτής που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Να σημειωθεί ότι τα σχολεία της πόλης ήδη κλείνουν με την ευκαιρία πολλών χριστιανικών και εβραϊκών γιορτών.
Τα παιδιά μουσουλμάνων αποτελούν περίπου το 10% των μαθητών των δημόσιων σχολείων της Νέας Υόρκης.

Πριν θεσμοθετηθούν ως επίσημες αργίες για τα σχολεία, οι μουσουλμάνοι μαθητές μπορούσαν να απουσιάζουν δικαιολογημένα από τα μαθήματά τους στις γιορτές αυτές, όμως έχαναν τυχόν εξετάσεις ή εργαστήρια.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Εκτός Συνόρων 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τίμησε την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» τίμησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…