Άρθρο Localit 23 Φεβρουαρίου, 2024

Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου,  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης και ο εκπρόσωπος της  αναδόχου εταιρείας παρουσία του δημάρχου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, αφορά την κατασκευή 1.700 μέτρων δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και 700 μέτρων ομβρίων, και περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλεκτρολογικών μηχανημάτων στο υπάρχον αντλιοστάσιο και την εγκατάσταση ενός “compact” υπόγειου αντλιοστασίου στο πάνω μέρος του οικισμού.

Με το συγκεκριμένο έργο στη Αγιάσο, ολοκληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού, είπε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, δηλώνοντας ότι: «Το μεγάλο στοίχημα για τη ΔΕΥΑΛ είναι το επόμενο διάστημα να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη δημιουργία δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Ως Δήμος Μυτιλήνης θα είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, όπου χρειαστεί».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στην πράξη «Δίκτυο αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγιάσου» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής ο χρόνος ολοκλήρωσής του προβλέπεται στους 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…