Άρθρο Localit 11 Φεβρουαρίου, 2017

Μυτιλήνη: Εκκενώθηκε το αρματαγωγό «Λέσβος» από τους μετανάστες που φιλοξενούσε

Ξεκίνησε  από το απόγευμα η εκκένωση του αρματαγωγού του Πολεμικού Ναυτικού «Λέσβος» το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τις 12 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας 170 περίπου Αφρικανούς μετανάστες.

Ήδη στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια μεταφέρθηκαν 120 από αυτούς, ενώ αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα μετακινηθούν και οι υπόλοιποι.

Η λύση της μετακίνησης του αρματαγωγού στο λιμάνι της Μυτιλήνης και η φιλοξενία σε αυτό μεταναστών, προκρίθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες που είχαν υπάρξει πριν ένα περίπου μήνα και προκειμένου να μη μένουν οι μετανάστες σε καλοκαιρινές σκηνές.

Ήδη στο εξωτερικό χώρο του καταυλισμού της Μόριας έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος με θερμαινόμενες σκηνές ώστε εκεί να μείνουν όσοι μέχρι σήμερα διέμεναν στο αρματαγωγό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αρματαγωγό θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης επιστρέφοντας στη βάση του τη Δευτέρα το πρωί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…