Άρθρο Localit 11 Φεβρουαρίου, 2017

Μυτιλήνη: Εκκενώθηκε το αρματαγωγό «Λέσβος» από τους μετανάστες που φιλοξενούσε

Ξεκίνησε  από το απόγευμα η εκκένωση του αρματαγωγού του Πολεμικού Ναυτικού «Λέσβος» το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τις 12 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας 170 περίπου Αφρικανούς μετανάστες.

Ήδη στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια μεταφέρθηκαν 120 από αυτούς, ενώ αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα μετακινηθούν και οι υπόλοιποι.

Η λύση της μετακίνησης του αρματαγωγού στο λιμάνι της Μυτιλήνης και η φιλοξενία σε αυτό μεταναστών, προκρίθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες που είχαν υπάρξει πριν ένα περίπου μήνα και προκειμένου να μη μένουν οι μετανάστες σε καλοκαιρινές σκηνές.

Ήδη στο εξωτερικό χώρο του καταυλισμού της Μόριας έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος με θερμαινόμενες σκηνές ώστε εκεί να μείνουν όσοι μέχρι σήμερα διέμεναν στο αρματαγωγό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αρματαγωγό θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης επιστρέφοντας στη βάση του τη Δευτέρα το πρωί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…