Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2023

«Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση» ιδρύεται στο Μαρούσι

Η ίδρυση Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, στο Μαρούσι, είναι ο σκοπός του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Άρτεμις» (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), την περασμένη Παρασκευή 17/2.

Στόχος της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, είναι να καλύψει το κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας και η έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ψυχωτικών διαταραχών, ιδίως των εφήβων και των νεαρών ηλικιών.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ θα προβεί στην δωρεάν παραχώρηση κατάλληλου χώρου στέγασης και λειτουργίας της Μονάδας για τα επόμενα 10 έτη.

Από την πλευρά της, η ΕΠΑΨΥ αναλαμβάνει τη λειτουργία και το γενικότερο συντονισμό και οργάνωση της Μονάδας, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων-Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες  παιδοψυχιάτρου σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ για τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων που διαμένουν στο Δήμο Αμαρουσίου, σε εβδομαδιαία βάση.

«Η ψυχική υγεία ιδιαίτερα στα παιδιά και στους εφήβους είναι ένα  σημαντικό θέμα και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για εξέλιξή τους στην ενήλικη ζωή. Ως φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρισκόμαστε εγγύτερα στις ανάγκες των συμπολιτών μας και αντιλαμβανόμενοι τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους φορείς, προκειμένου να παρέχουμε  ποιοτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την ΕΠΑΨΥ έρχεται να καλύψει το κενό στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και να ενδυναμώσει τις υποδομές στους τομείς της πρόληψης, της αξιολόγησης και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που βιώνουν ιδιαίτερα τα παιδιά και οι έφηβοι. Είμαι σίγουρος πως η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης θα γίνει αρωγός σε θέματα ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας και να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους», δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Κατάργηση είσπραξης παλαιών ανταποδοτικών τελών

Την κατάργηση της είσπραξης ανταποδοτικών τελών που επιβάρυναν τους πολίτες από το 1996 αποφάσισε το…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωδώνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Δωδώνης κάνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης σχολικών μονάδων στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού

Αρχίζει η διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα…